Chata začala znovu hořet v úterý ráno.

Chata začala znovu hořet v úterý ráno. | foto: HZS Pardubického kraje

Chata na Chrudimsku hořela hned dvakrát, majitelé skončili v nemocnici

  • 0
Hned dvakrát museli vyjíždět hasiči k požáru chaty v Heřmanově Městci na Chrudimsku. Začala hořet nejprve v pondělí, dnes časně ráno se hasiči museli znovu na místo vrátit, protože stavení bylo opět v plamenech.

Poprvé vyjížděly na místo čtyři jednotky v pondělí před 20. hodinou večerní. V té době v ní nikdo nebyl.

Požár dostali hasiči pod kontrolu ve 20:26 a zcela ho zlikvidovali ve 22:13 hodin. Zdrcení majitelé chaty zkolabovali a byli převezeni do nemocnice.

„K opětovnému rozhoření objektu došlo v úterý časně ráno a jednotky hasičů tak musely opět likvidovat plameny v prvním patře.Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun na objektu a jeho vybavení,“ řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Poté, co místo prohlédli vyšetřovatelé hasičů, mluvčí uvedla, že škoda byla stanovena na 1 150 000 korun na objektu a jeho vybavení. 

„Uchránit se podařilo majetek ve výši 20 tisíc korun. Vyšetřovatelé zjišťovali také příčinu vzniku požáru. Požár vznikl od komínu, v němž se usazovaly saze,“ upřesnila Horáková.

Podle mluvčí nejde o selhání hasičů, když se k požáru musí vrátit.Někdy se stane, že ohnisko požáru se opět vznítí. „Je tam vysoká teplota a může se stát, že se oheň opět rozhoří,“ řekla Horáková.