Požár pergoly v Žamberku (13. listopadu 2021) | foto: HZS Pardubického kraje

Oslava se zvrtla. Ženy si chtěly na dámské jízdě přitopit, shořela pergola

  • 81
V sobotu v podvečer vyjížděli hasiči v Žamberku na oslavu, kterou uspořádala skupina žen v zahradní pergole. Když si chtěly přitopit, vyšlehly z topidla plameny a brzy se rozšířily po celém přístřešku. Jedna z žen utrpěla zranění.

„V sobotu v podvečer skupinka žen slavila v pergole. Večery jsou ale již chladné, a tak si chtěly přitopit topidlem s propanbutanovou láhví. Asi po deseti minutách však vyšlehly z topidla plameny,“ uvedla Jana Poláková z Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje. 

Ženy se nejprve snažily oheň uhasit samy, nakonec ale musely zavolat hasiče. 

„Jednotky vytáhly plynovou láhev z pergoly a ochlazovaly ji. Do dvaceti minut od nahlášené události na operační a informační středisko hasičů byl požár uhašen,“ sdělila Poláková. Jedna osoba skončila v péči zdravotníků.

„Požár způsobil škodu v předběžné částce 500 tisíc korun. Uchránit se podařil majetek v hodnotě asi 3,5 milionů korun. Oheň poničil konstrukci a vybavení pergoly a také poničil zateplení na rodinném domě, který stojí hned vedle stavby. Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně technická závada,“ uvedl vyšetřovatel hasičů Jaroslav Kubíček.