Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Archiv MAFRA

Popletená seniorka se zamkla v bytě sousedů a bála se otevřít

  • 6
Trochu adrenalinový odjezd na dovolenou zažili manželé z Pardubic. Při odnášení věcí do auta jim do otevřeného bytu vklouzla sousedka a zamkla se.

„Jak se ale ukázalo, šlo o nešťastnou náhodu. Devadesátiletá seniorka si totiž spletla byt a v domnění, že je ve svém, zavřela dveře a zamkla. Když zjistila, že je v jiném bytě, zazmatkovala a bála se otevřít, aby jí někdo nevynadal,“ uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Po marných pokusech manželů ženě domluvit, aby otevřela a byt opustila, přišla na řadu městská policie, kterou vyrozuměla další sousedka. Ani strážníci nebyli ve vyjednávání úspěšní, ale protože se byt nacházel v přízemí, poradili si po svém.

„K oknu přízemního bytu přistavili žebřík, okno, které bylo otevřené na ventilaci, vysadili a dostali se do bytu. Poté už to bylo jednoduché - nezvanou návštěvu strážníci uklidnili, celou situaci vysvětlili, odemkli dveře a ženu dovedli do toho správného bytu. Manželský pár poté mohl svůj byt řádně zabezpečit a vydat se vstříc plánovanému volnu,“ dodala Lucie Klementová.