Mužské tělo našla posádka pendolina Českých drah, srazil ho ale jiný vlak, možná i jiného dopravce. Ilustrační foto

Mužské tělo našla posádka pendolina Českých drah, srazil ho ale jiný vlak, možná i jiného dopravce. Ilustrační foto | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Policie hledá 17letého chlapce, mohl ho srazit vlak u Chocně

  • 0
Policie v Pardubickém kraji hledá už druhý den 17letého mladíka z Holic, který v neděli večer odešel z domu. V pondělí ráno začal rozesílat zprávy o plánované sebevraždě. V úterý dopoledne se u Chocně našel člověk mužského pohlaví sražený vlakem, což by mohl být právě hledaný mladík.

"Objevila ho posádka vlaku pendolino v 9:29, ale srazil ho jiný vlak. Teď se pátrá, který to byl. Nejsme na kolejích sami, mohla to být souprava jiného dopravce," řekl iDNES.cz mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Policie zatím neví, zda je sraženým hledaný chlapec. Považuje to ale za jednu z variant. Tělo se zatím nepodařilo identifikovat. "Víc bychom měli vědět zítra," řekla odpoledne pardubická mluvčí Eva Maturová.

Nezvěstný mladík začal v pondělí ráno psát svým kamarádům SMS, v nichž uváděl, že jeho život nemá cenu a kde najdou jeho věci.

"Jeden z kamarádů textové zprávy nebral na lehkou váhu a ihned skutečnost oznámil policistům," uvedla už dříve Maturová. Policie pak zachytila poslední signál mobilního telefonu u obce Oucmanice právě blízko Chocně na Orlickoústecku. Obec leží nedaleko železniční trati.

Poslední signál chlapcova mobilu byl zachycen u Oucmanic blízko Chocně.