ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Pohled, nebo Pohleď? Hoch spletl název a místo k babičce dojel na Vysočinu

  • 25
Devítiletý chlapec se ztratil v úterý odpoledne cestou k babičce. Školák měl dojet do obce Pohled na Chrudimsku, jenže nastoupil do autobusu, který ho dovezl do obce Pohleď na Vysočině.

Malý školák měl jet po vyučování z Bojanova ke své babičce do místní části Pohled, která je součástí obce Mladoňovice na Chrudimsku. Tedy zhruba devět kilometrů.

„Když měl dvouhodinové zpoždění, obrátila se rodina na policisty. Pohyb chlapce jsme ověřovali ve škole i na autobusové lince, kde ho údajně řidič zná,“ řekla policejní mluvčí Eva Maturová.

Po chvíli přišla policistům zpráva z Havlíčkova Brodu, že u Světlé nad Sázavou se nachází malý chlapec, který se ztratil.

Místo toho, aby nastoupil do autobusu jedoucího do obce Pohled, totiž jel autobusem, který ho dovezl do obce s téměř stejným názvem - Pohleď. Ta se ovšem nachází na Havlíčkobrodsku.

„Řidič, který si zmateného kluka všiml, s ním počkal na autobusové zastávce, kde ho předal policejní hlídce. Cesta k babičce se tak chlapci hodně protáhla, ale všichni si oddechli, že se našel a nic se mu nestalo,“ dodala Maturová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz