Ukradená pistole byla později nalezena v mobilním plechovém kontejneru u jedné...

Ukradená pistole byla později nalezena v mobilním plechovém kontejneru u jedné z ulic v Chocni. | foto: Policie ČR

Pistoli pro leváka ukradenou z auta našli popeláři i s náboji

  • 6
Pracovníci svozu odpadu našli v kontejneru v Chocni na Orlickoústecku zbraň, po které se pátralo. V černé látkové brašně tam ležela pistole ČZ 75D Compact s veškerými doklady a včetně zásobníku se čtrnácti náboji. Právě taková začátkem března zmizela z vykradeného auta.

Policisté tak mohli odvolat pátrání po zbrani vyhlášené 2. března. Tehdy nahlásil dvaačtyřicetiletý majitel osobního automobilu značky Škoda Rapid policii násilné vniknutí do vozu.

„Pachatel odcizil tašku s peněženkou, platebními kartami, doklady, zbrojní průkaz, průkazy zbraní a zejména pistoli značky ČZ 75D Compact. Pistole je upravená pro leváka, v době odcizení byl u ní plný zásobník nábojů a uložena byla v pouzdře značky Falco. Pachatel nezákonným přivlastněním věcí a poničením automobilu způsobil majiteli škodu ve výši 25 tisíc korun,“ uvedla tehdy mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková (o případu jsme psali zde).

Policisté po nálezu v mobilním plechovém kontejneru zbraň zajistili a zaslali k balistickému zkoumání na Odbor kriminalistické techniky a expertiz do Hradce Králové. Tamní pracovníci zkoumají, zda zbraní nebyla spáchána trestná činnost.

Pátrání po pachateli vloupání do vozidla pokračuje. „Pokud nám můžete k případu sdělit jakoukoliv informaci, přijmeme ji na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 580 711,“ uvedla policejní mluvčí.

Pachateli za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podle ní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

„Ani okradený muž nezůstane pravděpodobně bez postihu. Za přestupek na úseku zbraní a střeliva mu ve správním řízení hrozí finanční postih až do výše 50 tisíc korun,“ dodala Lenka Vilímková.