náhledy
Se dvěma cenami, tedy s Novinkou roku a chlebem 500-800 gramů odjela z Pardubic pekárna BEAS z Choustníkova Hradiště. Mezi pět nejlepších výrobků se dostala i v dalších dvou vyhlašovaných kategoriích. „Novinka se jmenuje Hradišťský zrník.Teď má tvar trojúhelníku, aby byl dobře zapamatovatelný. Je to vícezrnný chléb se semínky lnu, slunečnice, dýně, mrkve,“ řekla ředitelka obchodního oddělení Miroslava Valovičová.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
V kategorii Chléb mladých, jehož vítěze vybírali studenti pardubické potravinářské školy, zvítězila pekárna PENAM Rosice. „Vyhráli jsme s naším bestsellerem, klasickou konzumní dvanáctistovkou,“ řekl ředitel marketingu pekárny Martin Dolský.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Z učitele matematiky se stal Ladislav Unčovský předsedou představenstva pekárny ENPEKA ze Žďáru nad Sázavou, která vyhrála v kategorii Chléb 900–1200 gramů.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Pekaři z celé republiky hodnotili téměř stovku vzorků chleba.
Autor: Stanislava Králová, MF DNES
Odborníci ochutnávají pouze střídku.
Autor: Stanislava Králová, MF DNES
Chleboví sommeliéři přijeli do Pardubic, kde se konají Dny chleba.
Autor: Stanislava Králová, MF DNES
Dny chleba se v Pardubicích konají pravidelně. Na letošní rok připadá 29. ročník.
Autor: Stanislava Králová, MF DNES