Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Pohřešovanou dívku z Chrudimi policisté našli. Je bez zranění a v pořádku

  • 51
Pohřešovanou třináctiletou dívku z Chrudimi policisté v sobotu večer našli. Dívka, kterou rodina postrádala od pátečního odpoledne, je v pořádku a nezraněná, uvedla policie na twitteru. Dívku hledali policisté od pátečního večera. V pátek odpoledne odešla z domu pro učebnice, zpátky se však nevracela.

„Kde a v jaké společnosti dívka strávila více než 24 hodin, to nyní prověřujeme,“ uvedla v sobotu večer bez dalších podrobností policejní mluvčí Eva Maturová. Nesdělila ani, jak moc se vzdálila od domova.

Hnědovlasá dívka odešla z domu v pátek po 13. hodně s tím, že si jde vyzvednout učebnici angličtiny. Potom se ale nikomu neozývala a zpátky domů nepřicházela, a to ani v průběhu soboty, kdy ji kvůli obavám z možného úrazu hledal v lesích kolem Chrudimi také vrtulník s termovizí.

V sobotu v 17. hodin večer byla dívka stále ještě nezvěstná. „Stále prověřujeme možnost, zda se neukrývá u některých přátel či spolužáků. Jeden z telefonátů nás nasměroval až k okolí Brna, kde měl stopující dítě v obdobném oblečení míjet řidič kamionu. Palubní kameru neměl, o pohřešované slečně se údajně dověděl až později,“ doplnila mluvčí.

Policisté žádali o pomoc při pátrání také veřejnost, stejně tak vyzývali rodiče, aby prověřili, zda jejich potomci dívku doma neukrývají. S informacemi se případní svědci měli hlásit na linku 158.