Diskuze

Auta 20 metrů nad zemí. Česká Třebová chystá nové věže a čeká odpor lidí

O neotřelém řešení problémů s parkováním uvažují radní v České Třebové. Na stole mají návrh výstavby šesti parkovacích věží se 112 místy u Nového náměstí. Připomínají cyklověže, jen v nich automat místo kol přesunuje auta. Plán však pravděpodobně narazí na silný odpor lidí z okolí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Kdyby se na střeše tý věže udělala rozhledna, byla by z toho turistická atrakce!:-)

0 0
možnosti

J81a39n 51Č70e12k19a80l

27. 5. 2020 8:07

Kéž by něco takového stavělo více měst, je např. spousta nádraží, kde zoufale chybí P+R a není možno je stavět kvůli nedostatku prostoru...

0 0
možnosti
PN

Nic nového pod sluncem: https://ibb.co/rb0t5q9

Akorát bude hezké, až z toho horního auta bude kapat olej na to pod ním...

0 0
možnosti
MH

Možná by to také chtělo nějakou vizualizaci v kontextu na okolí ...

0 0
možnosti
PD

Že by to nezapadlo do České Třebové, protože by to narušilo tamní architekturu?!? ;-D ;-D Dovolte mi se zasmát. Česká Třebová té kvalitní architektury moc nemá, takže podle mého názoru, i kdyby ty věže stály třeba na Starém náměstí, tak se vůbec nic nestane ;-D A mimochodem, parkování v Č. Třebové že je vzorem pro ostatní města? Vždyť aby lidi nahnali do podzemní garáže u nádraží (za velké peníze EU!), které dlouhá léta zelo prázdnotou, tak veškeré okolní ulice vyhlásili Zónou, kde se nesmí (zdarma) parkovat, takže lidem nic jiného nezbývá, než parkovat pod zemí... !!

2 3
možnosti
ŠF

Dávám plus za to, že by to nenarušilo místní architekturu. Poblíž nádraží určitě ne. Jinak, o náměstí v České Třebové si myslím, že je docela pěkné. Střed města je vyhlášen městskou památkovou zónou.

0 0
možnosti
PM

Za mě dobrý. Akorát bych nechtěl zjistit, že věž, kde mám auto se zasekla a na opravu někdo přijede za týden. Ale asi akceptovatelné riziko. Zase tam je nižší riziko vykradení či poškrábání vedle parkujícími řidiči.

5 0
možnosti
RK

1-nejjednodušší(nejlevnější) na parking je rozsáhlé štěrkové pole,ale...

2-v husté zástavbě toto je řešení, pro investora s poplatky na jedno auto a návratnosti 10let ,100Kč na den to jde.

3-příklad s brutální investicí je Frankfurt n/Mohanem,všechny parkoviště(výsuvné) podzemní, ČR na to nemá..(lze projít panáčkem na GoogleMaps).

0 0
možnosti

J34a64n 66Č22e40k84a75l

27. 5. 2020 8:24

Všechno záleží na ceně a dostupnosti pozemků v dané lokalitě. Samozřejmě nemá smysl tohle stavět u venkovského nádraží, kde by stačilo právě vysypat štěrkem nebo aspoň zatravňovací dlažbu a je hotovo za cenu pár tisíc za každé parkovací místo.

Nicméně když je někde prostoru málo, tak může být i tahle cena (jestli počítám dobře přes 300.000 za jedno parkovací místo plus nějaká údržba) ospravedlnitelná, jestliže tím dostaneme lidi z aut do vlaku či MHD...

0 0
možnosti
HJ

V Americe takto už docela dlouho funguje půjčovna aut. Myslím, že se jmenuje Carvana. Mrkněte na fotky. V podstatě přijdete k takové věži a půjčíte si auto, jako když si kupujete kafe z automatu. Dojedete kam potřebujete a tam ho stejným způsobem vrátíte. U nás jsme se tímto způsobem dopracovali někam mezi kola a koloběžky. I ty se ale dost často povalují někde napůl cesty mezi půjčovnama.

0 0
možnosti

J24a90n 61Č47e36k53a61l

27. 5. 2020 8:25

Ve Státech takhle hlavně funguje i klasické parkování u domů v centrech měst...

0 0
možnosti
KS

Buďte v klidu, lidi protestují proti všemu.

5 0
možnosti