Vladimír Finsterle, majitel společnosti Pears Health Cyber

Vladimír Finsterle, majitel společnosti Pears Health Cyber | foto: EY

Pardubickým Podnikatelem roku je Vladimír Finsterle, majitel Lékarna.cz

  • 2
Podnikatelem roku 2020 Pardubického kraje se stal Vladimír Finsterle, majitel společnosti Pears Health Cyber. Ta provozuje jednu z největších internetových lékáren v České republice Lékárna.cz a informační portál Ordinace.cz s loňským obratem kolem jedné miliardy korun.

Porota, jíž předsedal loňský celostátní vítěz a držitel titulu EY Podnikatel roku 2019 Oliver Dlouhý z Kiwi.com, ocenila u Vladimíra Finsterleho jeho celoživotní přínos v oblasti farmacie, včetně založení platformy pro celoživotní e-vzdělávání lékařů a lékárníků.

„Aktivní zavádění nejmodernějších technologií do praxe je jedním z hodnoticích kritérií, která odborná porota posuzuje. Vladimír Finsterle je farmaceut inovátor, který se dlouhodobě snaží naučit veřejnost, že lékárenství v sobě zahrnuje rovněž komplexní odborné poradenství v oblasti péče o zdraví,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

„Farmacie a lékárenství by se měly trasformovat z obchodu do služby. Důležitá je role poradenství, podle toho by měli být lékárníci hodnoceni, ne podle toho, kolik prodají krabiček léků,“ popsal vizi blízké budoucnosti oceněný Vladimír Finsterle.

Vítěze v kraji vyhlásil v online přenosu z virtuálního studia hejtman Martin Netolický. „Obdivuji každého, kdo boj s epidemií nezvdává, nejen z hlediska zdravotního, ale i toho ekonomického. Pevně věřím, že vše je odložená spotřeba a po rozvolnění se poptávka zvýší a nastartuje českou ekonomiku. Chtěl bych poděkovat nejen těm podnikatelům, co se do soutěže přiháslili, ale všem,“ uvedl hejtman.

V předchozích ročnících uspěli v Pardubickém kraji například Vladimír Velebný z holdingu Contipro nebo majitelé pardubické firmy JHV-Engineering Jaromír a Jan Hvížďalovi.

V čele poroty, která kromě regionálních premiantů vybírala i celorepublikového vítěze, zasedli vedle Olivera Dlouhého i další držitelé titulu EY Podnikatel roku, jako například František Piškanin z firmy Hopi, Zbyněk Frolík z Linetu či spoluzakladatel Avastu Eduard Kučera.

Národní vítěz bude vyhlášen 7. dubna a v červnu 2021 se následně zúčastní světového finále v Monte Carlu