V Městečku Trnávka hasiči likvidovali následky silného větru, který utrhl střechu na mlýnu (18. března 2018). | foto: Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje

Vichr na Svitavsku sroloval plechovou střechu mlýna, hasiči ji strhli

  • 1
Hasiči v neděli po poledni zasahovali v obci Městečko Trnávka na Svitavsku, kde se utrhla střecha mlýnu. Srolovaný plech hrozil pádem ze čtrnácti metrové výšky. Hasiči mají práci i v jiných částech kraje, kde bojují s následky silného větru.

„V 11:10 jsme zasahovali ve Městečku Trnávka, kde hrozil pád střechy. Střecha o rozměrech deset krát dvacet metrů visela do dvora a hrozila pádem. Na místě zasahovaly dvě jednotky, profesionální z Moravské Třebové a dobrovolná místní,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Hasiči strhli střechu pomocí navijáku z výšku přibližně čtrnácti metrů, aby nikoho neohrožovala. Podle informací mluvčí nebyl nikdo při zásahu zraněn.

Pardubičtí hasiči vyjížděli od sedmé hodiny ranní k případům v souvislosti se silným větrem. Jednalo se například o spadané stromy v Jaroměřicích, Trpíně, Vamberku, Seči a Kunvaldu.

Silný vítr lámal stromy po celé republice (více se dočtete v článku Silný vítr zaměstnal hasiče).