Policie varuje, aby si majitelé psů dávali pozor.

Policie varuje, aby si majitelé psů dávali pozor. | foto: Městská policie Pardubice

V centru Pardubic řádí travič psů, uzeniny plní zřejmě jedem na krysy

  • 16
V centru Pardubic zřejmě někomu došla trpělivost s volně pobíhajícími psy, a tak začal konat. Strážníci našli na několika místech otrávené návnady. Městská policie varuje majitele psů, aby na ně dávali větší pozor.

Zároveň žádá svědky, kteří by měli poznatek k otráveným návnadám, aby se ozvali.

„V úterý odpoledne jsme přijali krátce po sobě dvě oznámení na položení otrávených návnad. Jednalo se o kusy salámu, do kterých byly zasunuty granule obsahující pravděpodobně jed na krysy. Návnady byly poházeny na chodník a do trávy v Hlaváčově ulici vedle parkoviště a v ulici Družstevní a Kosmonautů,“ řekl mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora.

Strážníci spolu s policisty upozorňují majitele čtyřnohých mazlíčků, že zejména v Hlaváčově ulici byla část návnad poházená ve vzrostlé trávě a nemuselo se podařit sebrat všechny kusy uzeniny s otrávenou návnadou.

„Není vyloučeno, že se tyto návnady se objeví i v jiné části Pardubic,“ řekla mluvčí krajské policie Dita Holečková.

„Prosíme obyvatele města, aby při pohybu venku dostatečně poučili o možném nebezpečí své děti a dbali zvýšené pozornosti při venčení zvířat. Událost si pro podezření z trestného činu převzala Policie České republiky,“ dodal Sejkora.

Během prověřování vyšlo najevo, že se mohl mezi 15. a 16. hodinou v ulici Družstevní v Polabinách pohybovat muž, který by mohl situaci vysvětlit. 

„Tento muž je vysoký asi 170 až 180 cm, štíhlé postavy v tmavém oblečení. Pokud jste tohoto muže viděli, nebo by se mohl objevit na záznamech z vašich palubních kamer, ozvěte se pardubickým policistům na linku 158,“ řekla Holečková.