Místo tragédie zajistila policie.

Místo tragédie zajistila policie. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Kvůli násilné smrti dvou mužů hledají kriminalisté urostlého Ukrajince

  • 7
Kriminalisté od nedělního večera vyšetřují smrt dvou mužů na ubytovně v Opatovicích nad Labem na Pardubicku. V souvislosti s případem pátrají po muži z Ukrajiny.

V neděli večer byli na ubytovně v Opatovicích nad Labem nalezeni dva mrtví muži. Podle serveru Novinky.cz jednoho z nich někdo pobodal a záchranná služba se jej snažila resuscitovat.

Na místo vyrážela jako první spolu s hasiči. „Bohužel se v tuto chvíli k případu nemůžeme vyjadřovat kvůli probíhajícímu vyšetřování,“ řekl mluvčí záchranné služby Aleš Malý.

„Jde o násilnou smrt dvou mužů. Pracujeme s několika vyšetřovacími verzemi,“ uvedla Policie ČR na svém twitterovém profilu.

Kriminalisté mají nyní místo činu i jeho okolí pod kontrolou a zjišťují všechny okolnosti případu.

„V souvislosti s prověřováním činu pátráme po podezřelém dvaatřicetiletém Ukrajinci urostlé atletické postavy. Na sobě by mohl mít tmavé oblečení a tmavou čepici, v ruce příruční tašku. Pokud tohoto muže uvidíte, kontaktujte linku 158. Nesnažte se ho sami zadržet, muž by mohl být ozbrojený,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková. 

Jak oba muži zemřeli, nechtěla z taktických důvodů sdělit.„Probíhá vyšetřování a v tuto chvíli nelze vůbec o ničem spekulovat,“ řekla.

„Je to tragédie. Doufám, že se to co nejdříve podaří vyšetřit,“ řekl starosta Opatovic Pavel Kohout.

K nedělní události se nechtěl příliš vyjadřovat, podle něj se ale na místních ubytovnách provádějí pravidelné kontroly jejich obyvatel. Sleduje se, jestli mají pracovní povolení a další doklady.

„Určitá součinnost s orgány v tomto funguje, ale takovému případu zamezíte těžko. Párkrát do roka policie nějaké konflikty řeší, ale s tímto se za dobu, co jsem v úřadu, setkávám poprvé,“ dodal.