Miloslav Soušek, ČSSD

Miloslav Soušek, ČSSD

Neúspěšný kandidát do Senátu Soušek bude vládnout Vysokému Mýtu

  • 1
Miloslav Soušek z ČSSD, který neúspěšně usiloval o křeslo v Senátu, dnes přebral úřad starosty ve Vysokém Mýtě. Včera ho zvolila většina zastupitelů ustavujícího zastupitelstva. Bývalý poslanec chce Mýto podle svých slov hlavně zviditelnit.

ČSSD v Mýtě sice volby vyhrála, nejprve se však zdálo, že pravice bude mít přesto většinu hlasů. Nakonec se však Souškovi podařilo vytvořit širokou koalici s tím, že ODS šla do opozice.

"Pro mě nebyla volba starosty žádným překvapením. Bylo to předem domluvené," řekl dnes už bývalý starosta Martin Krejza. Během doby, kdy vládl městu, Mýto proinvestovalo největší balík peněz v porevoluční historii.

Vzniklo sociální centrum, domov pro seniory, město zrekonstruovalo sběrné dvory. Mýto je také jediným městem v kraji, v němž v posledních letech stoupá počet obyvatel.

Nový starosta Soušek si podle svých slov klady uvědomuje a chce Mýto zviditelnit. "Chci využít potenciál města, které je velmi atraktivní," řekl s tím, že díky své minulé práci poslance má plno kontaktů a zkušeností, které může v roli starosty zúročit.

Miloslav Soušek

Narodil se 21.6.1961 ve Vysokém Mýtě. Vystudoval ČVUT. Jako technický náměstek ČKD procestoval řadů zemí, šest let žil v Číně. V cizině vždy propagoval české výrobky. Jedno volební období pracoval jako poslanec, v parlamentu působil také v zahraničním výboru. Letos se neúspěšně ucházel o místo senátora, porazil ho protikandidát Petr Šilar. Od 10.11.2010 se starostou Vysokého Mýta.