Nemocnice v Pardubicích

Nemocnice v Pardubicích | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hejtman chce zastavit výběrové řízení na výstavbu pavilonu psychiatrie

  • 0
Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) požádal vedení společnosti Nemocnice Pardubického kraje, aby zastavilo výběrové řízení na výstavbu pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici. Důvodem je podezření na nekalé jednání při podávání nabídek.

Projekt má stát přes 260 milionů korun. „Kraj vyšle do nemocnice kontrolu postupu při výběrovém řízení, hejtman také o celé věci informoval Policii České republiky,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí hejtmanství Dominik Barták.

„Už v tuto chvíli vidím, že nejlepším řešením pro tuto důležitou zdravotnickou investici je vypsání nové veřejné zakázky,“ řekl hejtman Netolický.

Ten nechá prověřit, zda novou zakázku nemůže příště vypsat přímo Pardubický kraj jako jediný akcionář nemocnic.

V takovém případě by do kritérií soutěže byla začleněna kromě ceny také doba výstavby, aby nedošlo ke zpoždění a nebyla ohrožena evropská dotace.

Pardubický kraj v polovině loňského roku uspěl s žádostí o dotaci na vybudování nového moderního pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici v hodnotě více než 260 milionů korun. Z Integrovaného regionálního operačního programu získá 220 milionů korun.