Diskuze

Nemocnice dala miminku léky opožděně. Není to zásadní chyba, říká ministerstvo

Pardubická nemocnice provedla u novorozence se streptokokovou infekcí testy opožděně, ale zásadně nepochybila. Zda by miminku pomohlo včasné podání antibiotik, není jisté. Takový je závěr ministerské kontroly, která prověřovala možné zanedbání péče z loňského června. Dívenka, která se narodila s infekcí, má trvalé následky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Nerozumím jedné věci. Odešlou pacienta sanitkou a není dohodnuto kam a kde ho přijmou. Hledat cílové místo je nejspíše na osádce sanitky. Není někde něco špatně?

0 0
možnosti
RK

A presne ta to dopadne kdyz bude mit vase dite nasledky po ockovani. Rekne se, ze o neni jiste a bla bla ... takze odskodneni zadne, ale postihy ty fungovat urcite budou. Jako by lide s ockovanim ty nemoci nedostavali taky.

2 5
možnosti
JJ

Podle mého laického úsudku nejvíc pochybila FN v Hradci Králové, u které byla riziková rodička v předporodní péči. Tam měli o stavu rodičky nejlepší přehled a měli ji přijmout i za cenu nějaké krátkodobé improvizace.

10 0
možnosti
JV

J30a84n 46V25r98a64b32e67c

9. 1. 2020 17:23

Pane Jonáši, ikdyby jste měl pravdu, tak je to nepodstatné. Tu právník Švehelka nesmí řešit. Už je placen z náhrad škod za hrozný průšvih s Adámkem, nyní má za úkol soudit se za cokoliv jen s pardubickou (proto neuznávají jakoukoliv vinu Rychnova ač MZD ano).

3 0
možnosti
Foto

kdepak - doktora doktora vždycky podrží...

5 6
možnosti
JK

Což je samozřejmě nesmysl.

4 2
možnosti
JO

Je celkem zajímavé, že kdykoli lékaři svou chybou či liknavostí zaviní těžkou újmu na zdraví nebo dokonce smrt, tak je to většinou vyhodnoceno, že TO NENÍ ZÁSADNÍ CHYBA nebo, že NEMOCNICE NEPOCHYBYLA.

5 4
možnosti
JK

Zajímavé to není, protože je to nesmysl.

3 2
možnosti
ZC

Rychnovská nemocnice, už nikdy více.

2 0
možnosti
JV

J67a63n 97V75r32a79b57e75c

9. 1. 2020 17:20

Tu ale právník Švehelka odmítá řešit. Ač je hlavním viníkem. Jasně to píše.

Má za úkol soudit se s pardubickou.

2 0
možnosti
NB

Mému synovi také zapomněla porodnice podat antibiotika na tuto infekci. Výsledek: 1 měsíc na JIPce (týden v umělém spánku, 7 ruznych antibiotik, atd..) a pak rok rehabilitací a několik let čekání, zda došlo k těžkému poškození nebo ne.. Očividně téměř běžná situace v porodnicích...

1 3
možnosti
PB

A co takhle zapojit i svou iniciativu? Paní o tom věděla, tak se stačilo zeptat.. Mě opomneli podat atb, tak jsem připomněla, chápu že když máte plno, řešíte akutního císaře, a do toho ještě přijde další, tak se to může opomenout, jsme jen lidé. Nicméně jsem stejně hned rodila, takže jsem se hned dotazovala co dál, a pak jak dopadly testy. Prostě jsem pořád otravovala. Jasně není to zárukou, ale někdy mám pocit že lidi chodí neštěstí naproti..

1 1
možnosti
MD

Není jisté, jestli by včasné podání léků zabránilo tomu postižení... ale kdyby jej lékaři podali včas, nemuselo by se to stát. A taky by byli z obliga....

Nepřeji nikomu nic zlého, ale kdyby se něco podobného přihodilo na jejich vlastních dětech těm, kteří mají taková inteligentní rozhodnutí, třeba by se jim v hlavě rozsvítilo...

10 0
možnosti
JV

J70a38n 11V36r49a58b50e55c

9. 1. 2020 12:58

Rozkaz bývalého policisty, otce Adama Vyčítala (kde to bylo z hlediska chování mladé doktorky+sestry opravdu nepochopitelné, co se stalo) zněl právníkovi Švehelkovi naprosto jasně: vysuď co nejvíc na syna a hledej v budoucnu všechny další problémy v pardubické nemocnici. A musíš je finančně zruinovat+vše vždy medializovat!

Nějaká nemocnice v Rychnově mi je úplně ukradená (i když má hlavní vinu), zlikviduj tu v Pardubicích!

(lidsky Vyčítala chápu, život to musí být nyní hrozný, nicméně zachovat se takto všichni postižení, možná nemáme kde mít zdravotní péči);-(

1 13
možnosti
JB

kdyby se takhle zachovala většina obětí pochybení v lékařské péči, tak by těch pochybení možná bylo méně

1 6
možnosti
BT

takze takova ceska zdravotnicka klasika...

5 5
možnosti