Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

My postižení dítěte nezavinili, odráží hradecká nemocnice výčitky z Pardubic

Fakultní nemocnice Hradec Králové odmítla pochybení v případu předčasného porodu ženy z Vamberka. Dítě přišlo na svět začátkem června v pardubické nemocnici a má trvalé následky. Hradecká nemocnice tehdy rodičku jedoucí z rychnovské nemocnice nepřijala z důvodu vyčerpané kapacity.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

I když neznám všechna fakta podrobně, tak jelikož se vědělo, že matka je nakažena streptokokem, je jasné, že závažnou chybou bylo opoždění testů na toto onemocnění u dítěte a vzápětí okamžité podání léčby, která by dítě včas ochránila. Jako matka bych se z této nevratné chyby, totálně zhroutila. U hradecké nemocnice vidím ale také selhání, v takto závažné situaci měla rodičku přijmout, i když měli plno, nějaké místo se vždy najde, určitě tam nerodily všechny přijmuté maminky najednou, na porod se několik hodin čeká. Kdyby ji přijmuli, mohlo se zabránit tak neodpustitelné chybě v pardubické nemocnici a holčička by nebyla postižená. Mezi porodem a provedením testu se hrálo o čas, někdo ze zaměstnanců pardubické nempcnice selhal a zanedbal tu naléhavost.

3 0
možnosti
ON

Ano, to se vědělo. Ale ve státní FN-HK. Ne v Pardubicích. kam ji po marné snaze umístit rodičku v nejbližší porodnici (Rychnov) a ve FN-HK, kam chodila na předporodní vyšetření přivezli jako akutní případ do Pardubic, kde se nevědělo nic. Já nepovažuji lékaře kdekoliv za úplné idioty, kteří by znali Dg. rodičky a přesto by nepodali ATB. V tom je přece ten základní problém.

0 1
možnosti
VK

Ondřej Nosek, nepracujete jako lékař v Pardubicích? Falešná profesní kolegialita škodí mezi soudci stejně jako mezi lékaři!! [>-] Rv

1 0
možnosti
JF

J67a48n 45F35o90i23t

18. 10. 2019 11:58

A vaše příspěvky vypadají, jak když pracujete pro FN HK��. No nic, pravidla jsou jasná, diskuze je pro všechny zaregistrovaný, takže s tím nic neuděláte. Nemusí se tady diskutující kádrovat jestli pracuji pro nem. Pce a nebo pro FN HK. A to je dobře!!

0 1
možnosti

Hradecké porodní oddělení je špičkové a pravděpodobně by tam ta situace nenastala. Ale odmítnutí není chyba Hradce. Ta žena by tam pak pravděpodobně rodila někde na chodbě, což je podle mého názoru mnohem horší! Streptokoka má kde kdo, moje žena ho měla taky a dvojčata v pohodě. Porod holt není procházka růžovým sadem a rizika jsou poměrně značná. Moje žena v pohodě odrodila přirozeně dvojčata a pak málem natáhla brka vlivem neodloučené placenty s masivním krvácením.

0 0
možnosti
JN

Tak samozřejmě veškerá odpovědnost padá na pardubickou nemocnici, to je jasné ! Chybu udělala ale i ta hradecká, když věděli, že matka má streptokoka. Když je plno, neznamená to doslova, všechny matky nerodí najednou, takže porod mohl v boxu proběhnout a pak ji mohli uložit i na jiném pokoji porodnického oddělení. Třeba mezi maminky, co na porod teprve čekají a nic by se nestalo. Pak mohla být převezena jinam. Vždyť ta nastávající maminka cestovala v sanitce asi 50 minut. A streptokoka opravdu nemá kde kdo, to není pravda. To vám připadá jenom proto, že ho měla i vaše manželka ale je důležité, že u vás to dopadlo dobře.

0 0
možnosti
JT

J71a74n 43T98a85r45a88b60a

17. 10. 2019 19:00

Velmi dobře to dnes rekl Dr. Prymula, bývalý ředitel FN HK a světová kapacita v imunologii. "není vůbec jasné, že stav dítěte vznikl v souvislosti s pozdním lodáním antibiotik"

Ale ulice soudí hned..

1 1
možnosti
JN

Tak to má asi pravdu, pokud není potvrzena souvislost, ale pokud jde o selhání lékařů v situaci jako takové, tak to je evidentní. Když se ví, že rodička je nakažena streptokokem, hraje se o čas s testy dítěte a podáním léků a taková chyba, může způsobit postižení jiného dítěte.

0 0
možnosti
JJ

Nikdo mně nevymluví, že předčasně rodící pacientku s rizikovým těhotenstvím měla odrodit nemocnice, která se o ni průběžně starala a o jejím stavu věděla naprosto všechno - tedy FN HK.

4 1
možnosti
JT

J75a56n 89T45a96r92a31b56a

17. 10. 2019 19:03

Mel ji odrodit Rychnov. 33.tyden není důvod k odmítnutí . Protoze mela streptokoka, odmítli ji tam i ve FNHK a černý Petr zbyl na Pardubice.

1 1
možnosti
ON

V Hradci lžou, Hradec je FN, tedy nemocnice pod Babišem a chtějí to zamést pod koberec. Ta žena byla jejich pacientka, měla u nich dokonce konziliární vyšetření, věděli, že to bude problémový porod a že je nemocná a přesto ji poslali do nemocnice v jiném kraji a na zdravotní problémy rodičky Pardubickou nemocnici neupozornili. Pardubický kraj zareagoval a propustit ředitelku, přestože míra zavinění je sporná. Kdy ministerstvo zdravotnictví (ANO) vyhodí ředitele FN Hradec Králové, kde pochybili naprosto fatálně a výmluva, že tak velká nemocnice neměla žádné lůžko jsou k smíchu. Takže ministře Adame a premiére Babiši, ukažte se - je to vaše nemocnice!

8 8
možnosti
PH

P22a77v43e60l 80H33o89r61á36k

17. 10. 2019 16:37

komu neni shury dano ...

2 1
možnosti
JV

J48a31n 90V56r70a54b97e26c

17. 10. 2019 14:11

150tý článek na stejné téma.

Pro ty co tu zavírají pardubickou nemocnici - může nějaký statistik vyjet počty ne postižených, ale klidně ROVNOU ZEMŘELÝCH novorozenců ročně v České republice?

Kolik to číslo očekáváte? Asi nula, že?

Já vím, že je to hrůza pro ty konkrétní rodiče, ale fakt se proberte, všichni chybují, i doktoři.

Jen tady agilní právník otce chlapce Adama Vyčítala (který mimochodem už před x měsíci opustil svoji manželku a postiženého syna) se rozhodl, že tu nemocnici prostě potopí, tečka. To že jinde lidi rovnou umírají je jedno, teď prostě vše co se zkazí v Nem.Pce okamžitě převezme, pozve média a poté zkusí vysoudit...a v tomhle prostředí s tímto vědomím tam teď budu doktoři pracovat...tak se pak nedivte, že tam všude budou fronty, všechno bude trvat, protože Vám i kvůli bolavému zubu dají 10rentgenů a vytisknou 3 papíry o tom, že jste si vědomi všech rizik...

4 5
možnosti
PV

Honzíku - napsal jsi to moc hezky - jen bych chtěl vědět, co by jsi napsal, kdyby to bylo tvoje dítě - a věř mi, že by jsi nenapsal takový blábol jako nyní 8-o

5 3
možnosti
PV

Jo ahá - takže oni v Hradci neměli jedinou volnou postel - cosi to vypovídá o stavu našeho slavného zdravotnictví - nyní pod vedením ANO - už je asi líp ;-(

1 4
možnosti
PH

P45a66v81e35l 38H55o83r86á91k

17. 10. 2019 16:37

a cist umite?

3 0
možnosti
JF

J62a82n 63F95o36i56t

17. 10. 2019 13:22

Davide Pulpáne, na tak zavádějící nadpis článku je škoda reagovat. Nic méně já tiskovku viděl, vy jste tam byl, tak moc dobře víte, že nikdo nikomu nic nevyčitá!! Počkejme až se vše vyšetří a pak tady klidně dávejte ty vaše nadpisy, hlavně poštval mezi sebou HK a Pce o to Vám jde!

9 1
možnosti
VB

Záchranka měla FN v Hradci Králové říct, že jde o rizikovou pacientku s možnými riziky pro novorozence, že o ní mají ve FN podstatné informace. FN měla rodičku přijmout, i kdyby byla umístěna, nebo jiná žena po porodu v lepším stavu, na vedlejším oddělení, měla by to být běžná, organizačně zajištěná výpomoc mezi odděleními. Nevěřím ale "přeplněnosti" porodnic. odd., v ČR mají minimální vytížení. Při nahlášení "plných kapacit" by to měl krajem pověřený úředník aktuálně zkontrolovat. Všeobecně se bohužel stává, že nemocnice šetří paušál. úhrady od pojišťoven a pacientům upírají péči, snaží se je někdy přehodit jinam.

6 2
možnosti
MC

Ach jo, v HK byl stop stav. Tak byla odeslána na adekvátní zastupující pracoviště, tedy Pardubice. Kdyby tam dostala ATB, není co řešit. Pokud při uzávěrce hradecké porodnice je nějaká rezervní kapacita, tak pro potřebu umělé plicní ventilace nebo jiných závažných komplikací. Nosičství streptokoka je u desítek procent žen a není to důvod k porodu v neonatologickém centru, pokud není důvod ze strany miminka. Porod v neonatologickém centru je indikovaný u dětí pod 32.GT.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Mrtvolu vařili tři hodiny. „Byly to čtyři kýble kostí a čtyři tkání,“ řekl muž

15. dubna 2024  6:30,  aktualizováno  16:15

Dva muži, kteří dnes předstoupili před Krajský soud v Hradci Králové, odmítli obvinění z vraždy...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Cyklista u Chocně zemřel na lesním trailu, jeho tělo leželo u jedné z překážek

15. dubna 2024  17:14

Lesní cyklookruh u Chocně na Orlickoústecku se stal o víkendu osudným pětatřicetiletému cyklistovi....

Pardubice - Třinec 1:2. Obhájci se vezou na vítězné vlně, znovu zářil Kacetl

16. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:35

Třinečtí hokejisté navázali na povedené výsledky z posledních zápasů a úspěšně vstoupili i do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:3. Obhájci získali druhý bod, zářili slovenští střelci

20. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  19:53

Obhájci extraligového titulu si berou zpět vedení ve finálové sérii. Hokejisté Třince zvládli...

Finále hokejové extraligy graduje, pardubické náměstí se ve středu opět zaplní

23. dubna 2024  11:26

Ve středu večer se rozhodne, který tým získá letos první mečbol ve finále hokejové extraligy....

Rychlá hra se Pardubicím vyplatila. Ale jen jednou. Ještě nekončíme, varuje Švrdlík

23. dubna 2024  11:22

Proti favorizovanému soku z Ústí nad Labem, který má na své straně převahu talentu, hráli navíc v...

Pardubice stojí za Zadinou: Ale rozumíme, že lidi nesouhlasí s formou

23. dubna 2024  7:59

Hodně lidí si díky Marku Zadinovi s chutí pustí středeční pátý duel finále. Lačnící po další krvi...

Ústí nad Orlicí se chlubí křídlem po slavném dirigentovi, poprvé zazní na soutěži

22. dubna 2024  17:47

Hernychova vila v Ústí nad Orlicí se od tohoto týdne chlubí vskutku výjimečným exponátem. Centrální...