Nehoda u pardubického Globusu skončila tragicky. (17. 8. 2018) | foto: HZS Pardubického kraje

Řidič a malý chlapec zahynuli při nárazu automobilu do stromu

  • 7
Tragická nehoda se stala po poledni na výpadovce na Hradec Králové na okraji Pardubic. Osobní auto, v němž cestoval třicetiletý muž s malým chlapcem, narazilo do stromu. Dítě i muž zahynuli.

„Třicetiletý řidič ve vozidle Ford Focus jel ve směru na Hradec Králové v levém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných příčin vyjel asi 300 metrů před obchodním domem Globus mimo komunikaci vpravo. Tam čelně narazil do stromu. Řidič byl hned mrtvý, zemřelo i malé dítě v sedačce na místě spolujezdce,“ řekla pardubická policejní mluvčí Eva Maturová. Dítě bylo v předškolním věku.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleše Malého už záchranáři nemohli zraněným pomoci.

„Na místě zasahovala posádka s lékařem a zdravotnická posádka. Bohužel, zranění byla natolik závažná, že jim na místě podlehli,“ uvedl Malý.

Hasiči ihned započali s vyprošťováním zaklíněných osob. „Vozidlo bylo zcela zdemolované a hasiči museli použít veškeré hydraulické vyprošťovací zařízení – od hydraulických nůžek, rozpínáků až po rozpěrné tyče. Po odstranění střechy bylo zjištěno, že obě osoby utrpěly smrtelná zranění. Hasiči zajistili místo nehody a vyčkali až do chvíle, kdy policisté nehodu vyšetří. Poté vyprostili z vozu značky Ford bezvládná těla. Po odstranění všech následků nehody se hasiči vrátili zpět na stanici,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Policejní psycholog jel vyrozumět matku dítěte. Kvůli nehodě se začaly tvořit dlouhé kolony aut.

„Příčiny události jsou předmětem šetření. Mohla to být zdravotní indispozice řidiče, náhlá změna provozu před ním, nebo nepozornost. Zatím nevíme, zdali byl řidič pod vlivem alkoholu,“ dodala mluvčí policie. V případu bude pravděpodobně nařízena pitva.

Místo nehody 17. srpna 2018.

Místo nehody 17. srpna 2018.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,