Nehoda u Čankovic skončila smrtí řidičky. (23.5.2018) | foto: HZS Pardubického kraje

Řidička osobního auta zahynula při střetu s náklaďákem na Chrudimsku

  • 2
Řidička Škody Felicie zemřela ve středu v podvečer při dopravní nehodě u Čankovic na Chrudimsku. Její vůz se po střetu s nákladním autem dostal mimo silnici. Záchranáři ženu čtyřicet minut oživovali, zraněním ale podlehla.

Nehoda se stala na silnici I/17 mezi Čankovicemi a Ostrovem. „Řidič nákladního vozu značky Iveco z dosud nezjištěných příčin narazil do osobního vozu značky Škoda Felicie. Záchranáři se snažili devětačtyřicetiletou ženu oživit, ale nepodařilo se jim to,“ řekl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

Osobní automobil zůstal po nehodě mimo komunikaci. „Hasiči ihned po příjezdu započali s vyprošťováním zaklíněné řidičky. Museli odstřihnout sloupek a vytvořit si pomocí hydraulického zařízení co největší prostor pro šetrné vyproštění řidičky,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Podle ní záchranáři bojovali o život těžce zraněné ženy asi čtyřicet minut. Na místo byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby, který ale po neúspěšné resuscitaci pacientky odletěl prázdný.

Nákladní vůz řídil dvaašedesátiletý řidič, kterého záchranáři převezli na ošetření do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. U zemřelé policisté nařídili soudní pitvu.

Profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Hrochova Týnce odstranili následky nehody a zajistili unikající provozní náplně z nákladního vozidla. Zásah ukončili po půlnoci.