Smrtelná nehoda u Holic (21.2.2018).

Smrtelná nehoda u Holic (21.2.2018). | foto: HZS Pardubického kraje

Po střetu s kamionem u Holic zahynula řidička, děti jsou těžce zraněné

  • 11
Tragickou bilanci má nehoda na silnici první třídy číslo 35 z Holic do Býště. Ve středu po šestnácté hodině se tam střetl osobní automobil Opel Meriva s kamionem. Zemřela řidička osobního vozu, její dvě děti utrpěly velmi vážná zranění.

„Hasiči ihned po příjezdu na místo museli ze zdemolovaného osobního vozu vyprostit dvě zaklíněné děti. Jedno z dětí bylo převezeno do nemocnice sanitním vozem a druhé dítě bylo vrtulníkem transportováno do nemocnice. Řidička utrpěla smrtelná zranění,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

„Žena na místě zraněním přes zásah záchranářů podlehla. Chlapce odvezl do hradecké nemocnice vrtulník, byl v kritickém stavu. Dívku do hradecké nemocnice odvezla sanitka, utrpěla zranění hlavy, břicha, hrudníku a nohou,“ řekl mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Hasiči pomáhali zdravotníkům s ošetřením zraněných dětí. Dále zastavili únik zhruba 300 litrů nafty z nádrže, která se protrhla při nehodě. Naftu přečerpali do sudů.

„Po zadokumentování a vyšetření nehody policisty hasiči vyprostili tělo řidičky z vraku vozu. Po dobu likvidace dopravní nehody byla silnice zcela uzavřena. Zásah byl ze strany hasičů ukončen o půl deváté večer, až do večera byla také zastavena doprava na silnici.

„Příčina nehody je stále v šetření,“ řekla ve čtvrtek mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.