VIDEO: Zdrogovaný řidič utíkal od nehody, auto mělo kradené značky

  • 4
Do značky a do stromu naboural řidič v Pardubicích. Od nehody se pokusil utéct, ale brzy ho v lese dostihli policisté. Záhy vyšlo najevo, že má pozitivní test na drogy, nemá řidičské oprávnění a na autě jsou kradené registrační značky.

Případ se stal už minulý víkend, policie o něm však informovala až nyní. Mezi Pardubicemi a Lázněmi Bohdaneč havaroval Volkswagen Golf, jenž řídil sedmadvacetiletý muž.

„Po projetí pravotočivé začátky vozidlo přes levý jízdní pruh sjelo do travnatého svahu, narazilo do dopravní značky a následně do stromu. Řidič se od nehody snažil utéct,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Na útěku ale šofér byl jen pár minut, okamžitě po něm začali pátrat policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Dohnali jej v přilehlém lesíku.

Zjistili, že muž nemá řidičské oprávnění a auto, které řídil, bylo vyřazeno z provozu. Navíc jelo na kradených registračních značkách. „U řidiče byl také proveden pozitivní test na drogy,“ dodala Janovská.

„Řidič byl pak předán záchranné službě a v nemocnici s ním byly provedeny další nezbytné úkony,“ řekla Janovská. 

Dopravní policie nehodu dál vyšetřuje, čeká se na přesné zjištění hladiny návykových látek v těle. Policisté se zajímají také o kradené značky.