VIDEO: Vůz přišel při srážce o předek, řidič ujel naslepo s otevřenou kapotou

  • 70
Stěží pochopitelný hazard předvedl na jedné z pardubických křižovatek řidič bílého audi. Nejen že nedal na hlavní silnici přednost projíždějící dodávce, po srážce navíc ujel velkou rychlostí s otevřenou kapotou. Vše zachytily bezpečnostní kamery.

Nehoda se stala minulý týden na křižovatce ulic Hradecká a Bělehradská, na které zrovna nefungovaly semafory. Řidič audi chtěl podle videozáznamu projet přes hlavní silnici, po které jela dodávka s přívěsným vozíkem. 

Před dodávkou se mu vůz ještě podařilo ubrzdit, vozík mu však utrhl přední část až po chladič. K překvapení ostatních řidičů, kteří u křižovatky zůstali stát, však auto neodstavil a odjel.

„Dupnul na plyn a Bělehradskou ulicí začal ujíždět. Za jízdy se mu však otevřela kapota, která neměla za co držet. Na křižovatce totiž nechal utržený celý předek auta,“ řekl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Přestože řidič nemohl z auta skoro nic vidět, pokračoval v riskantní jízdě dál. Vzdal to až po pár stech metrech.

„Svoji jízdu řidič ukončil v boční ulici. Policistům uvedl, že po střetu byl natolik otřesen, že nevěděl, kde má zastavit,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Eva Maturová.

Nehodu policisté na místě vyřešili pokutou ve výši 2 500 korun. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz