Srážka dvou osobních aut u Čankovic si vyžádala jeden lidský život. | foto: HZS Pardubického kraje

Při srážce dvou osobních aut zemřel řidič. Silnice byla neprůjezdná

  • 0
Tragická nehoda se stala v pátek dopoledne na silnici I/17 u obce Čankovice na Chrudimsku. Střet dvou aut nepřežil osmašedesátiletý řidič felicie. Důležitá spojnice mezi Chrudimí a Vysokým Mýtem zůstala skoro tři hodiny uzavřena.

Auta se srazila kolem půl desáté na křižovatce na obec Bližňovice. Octavia po střetu skončila mimo komunikaci a začala hořet. Škoda na vozidlech dosáhla 400 tisíc. Srážku způsobil s největší pravděpodobností řidič felicie jedoucí po vedlejší silnici. Při odbočování na hlavní silnici nedal přednost octavii a došlo ke kolizi.

"Při dopravní nehodě zemřel jeden z řidičů. Druhý vyvázl bez vážného zranění. Byla u něho na místě provedena dechová zkouška s negativním výsledkem," uvedl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. Do nemocnice pak byli převezeni další dva zranění lidé.

Nehoda si vyžádala uzavření úseku v délce čtyř kilometrů. Řidiči museli místo objíždět od Vysokého Mýta na Chrudim přes Chroustovice. V opačném směru projeli přes Moravany. Silnice byla uzavřena přibližně do 12:15.