Nehodu způsobila opilá řidička.

Nehodu způsobila opilá řidička. | foto: Policie ČR, MAFRA

Řidička s dítětem v autě čelně narazila do opelu. Pak nadýchala tři promile

  • 11
Zřejmě malou pozornost věnovala řízení sedmadvacetiletá řidička, jíž seděla za zády malá dcerka v dětské sedačce. Na Pardubicku narazila do protijedoucího vozu, nehoda se obešla bez zranění. Při kontrole na alkohol pak řidička nadýchala přes tři promile.

Případ se udál v pátek okolo devatenácté hodiny mezi obcemi Heřmanův Městec a Rozhovice.

„Sedmadvacetiletá řidička osobního vozu Citroen se pravděpodobně nevěnovala řízení a zřejmě v okamžiku, kdy se otočila za svoji dcerkou, která byla na zadním sedadle v dětské autosedačce, strhla řízení doleva,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař.

Následně její auto čelně narazilo do opelu, který řídila třiačtyřicetiletá žena. Naštěstí pro všechny zúčastněné se nehoda stala v nevysoké rychlosti. „Při této hrozivě vypadající nehodě tak nedošlo k žádné tragédii,“ doplnil mluvčí.

Smutné však byly jiné okolnosti. Žena, která vezla dceru v předškolním věku, se musela podrobit dechové zkoušce na alkohol, jež vyvolala nemalý údiv na tvářích policistů.

Přístroj totiž při opakovaném měření na displeji zobrazil hodnoty 3,29 a 3,34 promile alkoholu. „Kolegové z místního dopravního inspektorátu se nehodou dále zabývají,“ uzavřel Tesař.