V dodávce zemřel jeden člověk, dalších šest utrpělo zranění. (26. listopadu 2018) | foto: Policie ČR

Při nehodě dodávky s nákladním vozem na Orlickoústecku zemřel spolujezdec

  • 5
V Helvíkovicích na Orlickoústecku se ráno srazila dodávka s nákladním autem. Při střetu zemřel jeden ze spolujezdců z dodávky, další lidé ve voze utrpěli zranění.

Dodávka jela od Vamberka, bylo v ní osm lidí a řídil ji jednadvacetiletý řidič. Zatím z neznámých důvodů vjela do protisměru a střetla se s nákladním vozidlem, které řídil šestatřicetiletý řidič.

V dodávce cestovali cizinci, zemřel osmatřicetiletý spolujezdec, šest lidí ve voze bylo zraněno.

„Jeden muž utrpěl vážná zranění hrudníku a rukou a letecká záchranná služba ho převezla do hradecké nemocnice. Dalších pět mužů má lehká zranění,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý.

„Při nehodě byla dále poškozena další tři vozidla, která tam jela, byla to dvě osobní a jedno nákladní. Byla poškozena jen lehce,“ dodala Vilímková.

Nehoda se stala na frekventované silnici I/11. Dopoledne bude silnice zavřená.

„Dopravu nehoda komplikuje minimálně, v místě je možná objížďka. Naštěstí je tady souběžně místní komunikace, kudy auta jezdí,“ dodala Vilímková.

26.listopadu 2018 v 07:18, příspěvek archivován: 26.listopadu 2018 v 07:33

V Helvíkovicích na Orlickoústecku zasahují hasiči u nehody dodávky a nákladního auta. Na místě hasiči vyprošťují osoby ze zničeného vozu. Přesná čísla zatím nejsou, ale pravděpodobně je na místě šest zraněných a jedna osoba nehodu nepřežila. Buďte opatrní při pondělku.

,