Po nehodě auta u Nasavrk skončili v nemocnici čtyři lidé. | foto: HZS Pardubického kraje

Po nárazu do mostku auto udělalo přemet, mladík za volantem měl zákaz řízení

  • 0
Vážná nehoda se stala v noci na dnešek u Nasavrk na Chrudimsku. Třiadvacetiletý šofér se zákazem řízení tam se třemi spolucestujícími vyjel mimo vozovku, kde narazil do mostku. Auto se pak vymrštilo a přes střechu dopadlo zpět na silnici.

K těžké dopravní nehodě vyjížděly krátce po jedné hodině v noci dvě jednotky hasičů a pět posádek záchranné služby.

„Jednalo se o náraz osobního vozu do dopravní značky a mostku. Odtud bylo vozidlo pravděpodobně vymrštěno a polámalo i větve stromů,“ řekl velitel zásahu Jakub Morávek z hasičské stanice Chrudim.

Ve voze značky Mercedes cestovali celkem čtyři lidé, při příjezdu hasičů byli všichni z auta venku. Jeden člověk se nacházel v příkopu. „Tomu jsme poskytli první předlékařskou pomoc a transportovali pomocí nosítek ke zdravotnické záchranné službě,“ sdělil Morávek.

Podle záchranářů byli dva účastníci nehody se středně těžkými zraněními transportováni na traumacentrum FN Hradec Králové a další dva lidé s lehkými zraněními byli převezeni na urgentní příjem nemocnice v Pardubicích.

„Vrtulník, který měl k nehodě vzlétnout, byl kvůli nepříznivému počasí odvolán,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Andrea Kisiala.

Příčinu nehody objasní až další vyšetřování. Řidič je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a také z maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Protože sedl za volant, přestože má zákaz řízení,“ řekla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že všichni spolucestující ve voze byli cizinci ve věku 28, 22, 19 let.

Vzhledem ke zraněním nemohla být u řidiče provedena dechová zkouška na alkohol. Odběr biologického materiálu byl zajištěn v nemocnici.

Silnice byla několik hodin uzavřená, hasiči provedli protipožární opatření. „Po odstranění všech následků pomohli havarovaný automobil umístit na vozidlo odtahové služby, poté byl vůz odtažen k expertize,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz