Hasiči museli z dodávek vyprostit řidiče. | foto: HZS Pardubického kraje

Na Svitavsku bouraly dvě dodávky a náklaďák, tah na Moravu už je průjezdný

  • 0
Na silnici I/35 mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí se ráno srazily dvě dodávky a nákladní auto. Šest lidí se zranilo, jednoho z nich transportoval vrtulník do brněnské nemocnice. Komunikace byla kvůli nehodě uzavřená, plný provoz se podařilo obnovit v 15 hodin.

Hlavní tah na Moravu byl po nehodě zcela uzavřený. Kolem poledne se podařilo obnovit provoz ve směru od Moravské Třebové na Mohelnici. V opačném směru začala auta jezdit kolem 15. hodiny.

Nehoda se stala u obce Gruna. Hasiči museli z dodávek vyprostit zaklíněné řidiče.

„Jeden člověk byl se středně těžkými až těžkými zraněními letecky transportován do brněnské nemocnice, dalšího se stejně vážnými zraněními jsme přepravili do Fakultní nemocnice v Olomouci, čtyři lidi jsme převezli do Svitavské nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranky Aleš Malý.

„Policisté na místě provedli u tří řidičů dechovou zkoušku, která ve všech případech byla s negativním výsledkem. Přesné okolnosti a příčiny dopravní nehody jsou v šetření,“ řekla policejní mluvčí Dita Holečková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz