Řidička na Orlickoústecku nezvládla řízení a narazila do stromu (17. února...

Řidička na Orlickoústecku nezvládla řízení a narazila do stromu (17. února 2017). | foto: Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje

Na Svitavsku zemřel řidič auta. Nezvládl řízení a narazil do stromu

  • 34
V sobotu odpoledne mladý řidič nezvládl řízení na Svitavsku a s autem narazil do stromu. Muž na místě zemřel. Obdobná nehoda se stala i dopoledne na Orlickoústecku, tam žena vyvázla se zraněním. U ní policisté naměřili přes půl promile alkoholu.

„V sobotu kolem 14. hodiny na Svitavsku zahynul řidič, ročník 1990. Muž pravděpodobně nezvládl předjížděcí manévr, vjel vlevo na krajnici, která ho asi rozhodila. Pak neměl řízení pod kontolou a havaroval vpravo mimo vozovku do stromu, který přerazil,“ řekl iDNES.cz mluvčí krajské policie Ondřej Zeman.

Lékařská záchranná služba jela nedaleko, takže na místo dorazila chvíli po oznámení nehody. „I přes veškerou snahu záchranářského týmu a všech zasahujících složek však muž ve zdemolovaném autě utrpěl rozsáhlá těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý.

U Březové na Svitavsku, kde řidič narazil do stromu, policisté řídí dopravu kyvadlově. Nehoda se stala na hlavní silnici vedoucí ze Svitav na Brno. V současné době probíhají vyprošťovací práce. Dle webu dopravniinfo.cz bude omezení dopravy na místě do 17. hodiny. 

Řidička pod vlivem alkoholu nezvládla řízení

Druhá nehoda v Pardubickém kraji, kdy řidička narazila do stromu, se stala v ráno v Knapovci na Orlickoústecku. Ze zdemolovaného auta řidičku museli vyprostit hasiči, kteří ji předali do péče záchranářů. 

„Během důkladného vyšetření byla zjištěna středně těžká zlomenina pažní kosti a otřes mozku. Po zafixování celého těla ve speciální fixační matraci, znehybnění krční páteře, fixování pánve a podání léků proti bolesti byla pacientka převezena k dalšímu ošetření na Urgentní příjem FN Hradec Králové,“ řekl Malý.

Policisté dechovou zkouškou u mladé řidičky prokázaly alkohol v hodnotě nad půl promile.