Muž se procházel se zbraní v ruce po Pardubicích, zpacifikovala jej policie

  • 22
Policisté v Pardubicích zpacifikovali muže, který se procházel po městě se zbraní v ruce. Z policejních záběrů pořízených při zásahu vyplývá, že muž nechtěl zbraň odložit ani na opakovanou výzvu.

Na nebezpečného muže upozornila policisty řada kolemjdoucích, která jej potkala. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal hlídky. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení si za malou chvíli muže se střelnou zbraní v ruce všimli u jednoho z domů v Lidické ulici.

„Opakovaně neuposlechl našich zákonných výzev a dále manipuloval se zbraní, takže jsme reagovali tak, jak jsme vycvičení. Za použití hrozby namířené střelné zbraně jsme muže omezili na osobní svobodě,“ řekl jeden ze zasahujících policistů.

„Nakonec se ukázalo, že to byla plynová pistole. V dané chvíli však nelze jednoznačně určit, zda se jedná o takzvaně ostrou, nebo plynovou zbraň, navíc i ta plynová může představovat nebezpečí,“ dodal.

Policisté následně zjistili, že mužovo agresivní chování bylo ovlivněno nejen alkoholem, kterého nadýchal 1,68 promile, ale pozitivní měl i test na přítomnost omamných a psychotropních látek, konkrétně na pervitin.

„Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici a své jednání nyní bude vysvětlovat polabinským policistům,“ uvedla krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.

,