Výrobna pervitinu. Ilustrační foto

Výrobna pervitinu. Ilustrační foto | foto: Policie ČR

Muž vařil pervitin, zároveň měl doma zbraň na ničení tanků

  • 22
Policie zadržela třiatřicetiletého muže z Pardubic, který přes dva roky vyráběl a poté prodával drogy. Při domovní prohlídce u něj policisté našli kromě varny pervitinu i zbraň s hromadným účinkem. Nyní mu hrozí až 12 let za mřížemi.

Policisté muže zadrželi v minulých dnech. Našli u něj kovový válcový předmět, který připomínal vojenskou střelu. "Náš expert zbraň nyní zkoumá," řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Podle informací iDNES.cz měl muž doma takzvanou střelu RPG. Ta se používá například na likvidaci tanků nebo budov a je velmi nebezpečná. Policisté mimo jiné zkoumají, zda je zbraň funkční.

Muž vyráběl drogy z léků, které nakupoval doma i v zahraničí. Zatím mu policie prokázala výrobu sto dvaceti gramů pervitinu, číslo se však ještě může zvýšit. Prokazatelně totiž prodal zhruba 350 gramů, což znamená, že byl buď překupníkem, nebo drogy vyrobil více.

Prodejem drog si muž mohl přijít až na 300 tisíc korun. Policisté mu zatím prokázali distribuci ve zhruba třech stovkách případů.

Doma měl kromě drog a zbraní i varné sklo, chemikálie a peníze na nákup dalších prostředků potřebných k výrobě omamných látek. "Kromě toho zhruba ve stovce případů poskytl konopí seté, neboli trávu, lidem zdarma," uvedla Janovská.

Muž je nyní ve vazbě a policisté věc dál prošetřují. Hrozí mu až dvanáct let za mřížemi.