ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Z Labe vytáhli mrtvého člověka, pravděpodobně je to pohřešovaný mladík

  • 2
V Labi u Chvaletic na Pardubicku bylo ve středu nalezeno lidské tělo. K určení totožnosti byla nařízena pitva. Mohlo by jít o sedmnáctiletého mladíka z nedaleké Přelouče, který je pohřešovaný od 27. února a o jehož úmrtí informoval jeho bratr na sociální síti.

Mladík se ztratil v pondělí v noci 27. února. Byl v baru v Pražské ulici na narozeninové oslavě, po menší hádce odešel a od té doby ho už nikdo neviděl.

Jeho bunda se našla u mostu zvaného Plyňák. Po mladíkovi v následujících týdnech pátralo množství dobrovolníků. Do akce se v půli března zapojil i soukromý vrtulník. Všechny pokusy o nalezení mladíka však byly dosud neúspěšné.

Po chlapci z Přelouče pátrali i záchranáři ze SAR týmu. Hasiči prohledali Labe

„Dnes 29. 3. jsme mého bráchu Šimona nalezli bohužel ve Chvaleticích v Labi. Je to pro celou rodinu obrovská rána, prosím vás, nechte nás se s tím v klidu vyrovnat,“ uvedl ve středu na facebooku bratr pohřešovaného, jak upozornil server Deník.cz.

Mluvčí pardubické policie Dita Holečková na dotaz ČTK bez dalších podrobností uvedla, že v řece u Chvaletic v bylo nalezeno tělo bez známek života, ale totožnost zemřelého nepotvrdila, tu určí až pitva.

,