ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Zdrogovaný mladík polil obsluhu kiosku vodou na podlahu, pak kousl strážníka

  • 5
Na třídě Míru v Pardubicích způsobil v pondělí nad ránem rozruch zdrogovaný a opilý mladík. V kiosku vylil obsluze na hlavu kbelík s vodou na mytí podlahy, zasahujícího strážníka pak pokousal na předloktí. Chlapce nezklidnila ani matka, která za ním přijela do nemocnice.

Mladistvý chlapec se nejprve dohadoval s pracovníkem občerstvení, po kterém chtěl po zavírací době jídlo nebo alespoň peníze. Když nepochodil, polil ho vodou z kbelíku, kterou měl prodavač připravenou na úklid. 

Pak výtečník pokřikoval na každého, kdo mu zkřížil cestu. A bojovná nálada mu zůstala i v přítomnosti strážníků. Jakákoli domluva byla nemožná. 

„Mladík byl roztěkaný a podle očekávání měl testy na alkohol i drogy pozitivní. Nadýchal téměř dvě promile. Toxi test byl dokonce pozitivní na všechny vyšetřované látky,“ řekla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Zřejmě i tyto návykové látky zapříčinily, že se mladík choval jako neřízená střela.

Se strážníky nespolupracoval, neustále křičel, plival, chtěl se rvát, při převozu do nemocnice dokonce pokousal strážníka na předloktí a během ošetření napadal i zdravotníky. 

Jeho agresivita stále narůstala. „Vzhledem k věku mladistvého byla o celém incidentu vyrozuměna i jeho matka, která se dostavila do nemocnice ve snaze synovi domluvit. Ovšem ani ona jej nedokázala zklidnit,“ řekla Klementová.

Pomohla až nařízená medikace, po které byl mladík převezen na záchytku, kde zůstal pod lékařským dozorem do odeznění akutní intoxikace. Případem se bude dále zabývat policie.