Jedno ze šestice poškozených aut skončilo s rozbitým zadním okénkem.

Jedno ze šestice poškozených aut skončilo s rozbitým zadním okénkem. | foto: Policie ČR

Mladík vyhodil z balkonu hrnec s polívkou i květináč, poškodil šest aut

  • 6
Pestrý seznam poškození vozidel zjistili jejich majitelé na jednom ze sídlišť v Moravské Třebové. Újmu autům způsobil opilý mladík, který z balkonu vyhazoval vše, co měl v dosahu.

Na rozházené věci vedle stojících aut upozornil policisty kolemjdoucí v neděli krátce po půlnoci. Muži zákona zaevidovali celkem šest různě poničených aut a hned začali pátrat po původci napáchaných škod.

„Vytipovali vchod domu, ze kterého mohly být předměty vyhozené a ještě v noci obešli obyvatele bytů. Podezření padlo na 25letého muže, který již doma spal. Byl opilý a s policisty odmítal spolupracovat. Mohl by pokračovat v trestné činnosti, proto ho hlídka zadržela a následně také převezla do protialkoholní záchytné stanice,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová. Mladík nadýchal 1,75 promile a když se z opojení probral, byl převezen k výslechu.

„Umoudřil se a přiznal, že z balkónu v pátém patře vyhazoval věci, které mu přišly pod ruku. Byl to hrnec s nudlovou polévkou, židle, vejce, jogurt, lahev od piva a vína, osázený květináč, koště, popelník a jiné,“ vyjmenovala mluvčí.

Auta utrpěla různé šrámy od prohlubní v karosérii přes poničení kliky či ozdobné lišty. Rozbité skončilo i okna, blatník, a nechyběl ani poškrábaný lak.

„Škody na vozidlech byly vyčísleny od 5 do 30 tisíc korun. V součtu je to 67 tisíc korun,“ dodala Kaizarová.

Mladík může za své neuvážené jednání skončit až na rok za mřížemi.