Dívku, která se zřítila ve skalách zatopeného lomu Leštinka, transportoval do nemocnice vrtulník. | foto: Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje

Dívka se v zatopeném lomu zřítila na skalní ochoz, letěl pro ni vrtulník

  • 4
Do patnáctimetrové hloubky žulového lomu na Skutečsku se v úterý zřítila nezletilá dívka. Utrpěla zranění. Z lomu ji musel zachraňovat vrtulník.

Nehoda se stala nedaleko Leštinky v zaplaveném lomu Kaňon, který je vyhledávaným místem ke koupání. Dívka byla v lomu s partou kamarádů, v nestřežený okamžik však uklouzla a zřítila se na skalní ochoz.

Podle prvotních informací měla být dívka v bezvědomí. K nehodě byly proto vyslány dvě záchranářské posádky a na místo letěl i vrtulník.

„Nevěděli jsme, co se na místě děje. Informace o nehodě jsme měli od člověka, který na místě nebyl. Naštěstí se po příjezdu jednotek ukázalo, že dívka má lehčí zranění a je při vědomí,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Aleš Malý.

Dívka utrpěla poranění horní i dolní poloviny těla. Po ošetření a stabilizaci stavu byla letecky přepravena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

V zatopených lomech na Skutečsku zasahují záchranáři poměrně často, zejména kvůli utonulým potápěčům.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: skála, Skuteč, Leštinka