Diskuze

Pardubické letiště těžký rok zvládlo, odbavilo přes 100 tisíc lidí

I přes sérii špatných zpráv dosáhlo nakonec pardubické mezinárodní letiště na docela slušný počet odbavených cestujících. Terminálem Jana Kašpara jich loni prošlo 102 tisíce. I tak společnost provozující civilní část letiště skončí ve ztrátě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Letiště Pardubice je společnost zřízena za účelem zisku, a měla by vytvářet zisk, a ne být dotovaná našimi penězi! Před několika dny tady vyšel článek, že letiště Brno zvýšilo počet odbavených cestujících i přes problémy s Bohem 737 viz https://zdopravy.cz/letiste-brno-letos-roste-o-deset.../ Takže výmluvy na tento problém jsou naprosto zcestné či další zde stále uváděné za mne nesmysly typu Low-cost z Prahy? Brno je od Prahy také jen kousek a KV taky, takže i tyto letiště budou žádat linky z Prahy? Za současného vedení, je letiště stále jen ve ztrátě. Co mohu vzpomenout třeba letištěm dotovaný Ryanair? Logicky, kdo umí počítat, a i podnikal tak ke ztrátám muselo dojít...nyní se sice smutné, že se Londýn nelita na druhou stranu letiště ušetří! Výsledek našimi penězi se tedy bude v budoucnu dotovat cestování cizinců a budeme za ně ještě platit? Naše peníze by měli být určený pro občany Pardubického kraje na rozvoj vzdělání, sportu, kulturních akci pro děti a třeba i na dopravu či opravu silnic. Možná by bylo vhodné, kdyby někdo napsal krátké srovnání, které by zhodnotilo 15letou práci bývalého ředitele letiště a téměř 5letou práci současného vedení letiště...stačí přece jen čerpat ze veřejných dokumentů, nikoho to neurazí. Je k zamyšlení, že bývalé vedení bylo v zisku, letadla létaly a nebyl třeba dotovaný provoz. Takže z peněz daňových poplatníků se bude platit provoz, který ani jednou nebyl v zisku, a pak se budou někteří politici honosit, jak všechno zařizují a vše funguje? Vždy se nic neděje, daňový poplatníci to zaplatí a hlavně, že někteří mají dobře placené místo, nemusí nic dělat, a ještě se mohou zviditelňovat za peníze nás, daňových poplatníků. Takže pěkně prosím, odmítám jakékoliv dotování a financování z našich peněz. Naopak plně podporuji dotace a investice do vzdělávání, sportu pro mládež či opravy silnic. Ale nech si letiště na sebe vydělá, tak jako to bylo za minulého vedení!

4 5
možnosti

V podstatě souhlasím, akorát, že z Pardubic se do centra Prahy dostanete za hodinu. Z Brna a Karlových Varů těžko.

3 0
možnosti

Nechápu, proč ta Šmejkalová už dávno nebyla vyhozena pro absolutní neschopnost.

2 1
možnosti

Pane zastupiteli Kolovratníku, prosím Vás, mohl byste lidem, které výsledky pardubického letiště zajímají vysvětlit, proč se v letních sezónách nelétá třeba do Chorvatska či do Itále ? Samozřejmě pro laiky srozumitelně. Děkuji.

2 0
možnosti

Pardubicky letiste je naprosto zbytecna zalezitost.

Pravda, Ruzyne je aktualne vytizena hodne, ale taky prave proto stavi dalsi drahu a dalsi prst s x novymi gaty, takze i kdyby byla aktualne pravda to, co rika Babisuv pochop, tak velmi zahy to tak uz nebude.

...tim spis, ze kvuli ekomanii, ktera zachvatila celou EU bude letecka preprava v budoucnu v lepsim pripade stagnovat v horsim klesat.

0 9
možnosti

J70a61n 58V75r78a49b20e46c

12. 1. 2020 11:53

No ale uz to stoji, ac meli samozrejme kritici naprostou pravdu (lije se tam 15mil rocne na provoz, pocatecni investice 450mil nebude kraji splacena nikdy, dil mesta=uver CSOB, bude muset splacet magistrat). Takze ted nezbyva nez vyhodit vedeni a dosadit tam nekoho schopneho, napr. z managementu prazskeho letiste, ktery prinese i kontaky.

2 0
možnosti