Z armádního muničního skladu v Květné odvezly čtyři kamiony poslední munici....

Z armádního muničního skladu v Květné odvezly čtyři kamiony poslední munici. Byla tam přemístěna roku 2015 z vybuchlých skladů ve Vrběticích na Zlínsku. (16. srpna 2018) | foto: ČTK

Ze skladu na Svitavsku odvezli poslední část munice pocházející z Vrbětic

  • 1
Z armádního muničního skladu v Květné na Svitavsku odvezly čtyři kamiony poslední část munice, která tam byla přemístěna v roce 2015 z Vrbětic na Zlínsku po výbuchu skladů s vojenským materiálem.

Dočasné uložení mělo trvat do konce roku 2015, nakonec společnost Imex Group, která se o uložení vojenského materiálu starala, odvezla zbývající vojenský materiál až dnes.

Podle firmy Imex Group patří vojenský materiál bulharské společnosti EMCO Ltd.

Munice se do Květné dostala z Vrbětic, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s vojenským materiálem včetně munice, které si pronajímala ostravská Imex Group.

Do Květné byl v roce 2015 převezen i vojenský materiál firmy Eruca Technologies, bývalé Bochemie, která ho již všechen odvezla.

Sklad v Květné fungoval do roku 2013, kdy ho vojáci opustili. Ministerstvo obrany se ho neúspěšně pokoušelo prodat.

V lednu 2015 armáda zprovoznila dvacet skladů z dvaatřiceti. Po vyskladnění ho bude podle Pražana používat dál. Sklad má aktuálně 29 zaměstnanců.

„Bud to klasický muniční sklad, který patří armádě. Máme přislíbeno, že stávající zaměstnanci, o práci nepřijdou,“ řekl vedoucí areálu v Květné Vojtěch Pražan.

Pyrotechnik popisuje vybuchlou munici ve Vrběticích (21. 9. 2017)

21. září 2017