VIDEO: Býk na útěku olízal strážníkům zrcátko auta, pak povalil řezníka

  • 4
Býk, kráva a tele utekli v úterý večer chovateli v Černé za Bory na Pardubicku. Přivolaní strážníci skot dostali zpátky do výběhu pomocí služebního vozidla, jehož světla zvířata ochotně následovala.

Nedávno měli se skotem problémy v Hradci Králové, teď něco podobného řešili i strážníci v Pardubicích. V úterý večer na dispečink přišlo oznámení, že po poli za domem v Černé za Bory se prochází kráva.

„Na místo se dostavila noční směna, se kterou na pole dorazil i majitel zvířat. Na rozdíl od epizody v Hradci se nám ale podařilo hovězí skot do ohrady zahnat mírumilovnějším způsobem,“ uvedl mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora.

Býk, kráva a tele se totiž nechali zlákat světly služebního vozu strážníků, auto přes pole následovali až k ohradě. „Světla se obzvlášť zamlouvala býkovi Bohouškovi, o jedno auto se zkusil podrbat a druhému důkladně ‚vyleštil‘ zpětné zrcátko,“ řekl Sejkora.

Majitel skotu si mezitím zavolal na pomoc známého řezníka, na kterého taktéž čtyřsetkilový býk upřel svou pozornost a šťouchl do něj. Muž byl okamžitě na zemi.

„Vše se obešlo bez zranění, majitel rozdováděnou rodinku nakonec nahnal zpět do ohrady, strážníci poté místo opustili,“ dodal Sejkora.