Ředitel nemocnice Litomyšl čelí výčitkám, že špatný stav dětského oddělení je jeho vina. Vedení kraje se za něj ale jasně postavilo - ilustrační foto.

Ředitel nemocnice Litomyšl čelí výčitkám, že špatný stav dětského oddělení je jeho vina. Vedení kraje se za něj ale jasně postavilo - ilustrační foto. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Dětské oddělení nemocnice Litomyšl má namále, kraj ale ředitele podržel

  • 0
V Litomyšlské nemocnici, která bude muset na konci dubna pravděpodobně uzavřít dětské oddělení, roste napětí. Tamní ředitel Libor Vylíčil čelí výčitkám, že zhroucení oddělení, které nemá dost lékařů, je jeho vina. Vedení kraje se však rozhodlo za manažera jasně postavit.

"Respektuji právo lidí na petice a odlišné názory a jsem připraven o nich diskutovat, striktně ale odmítám anonymní útoky na ředitele Libora Vylíčila nebo na kohokoliv jiného, které se v posledních dnech v nemocnici začaly objevovat," uvedl náměstek hejtmana Roman Línek.

Podle něj Litomyšlská nemocnice perspektivu má a současná eskalace napětí včetně nefér osobních výpadů jí může jedině ublížit.

Línek jednal s hejtmanem Martinem Netolickým a ředitelem Vylíčilem o budoucnosti Litomyšlské nemocnice.

"Připravovaná transformace nemocnice nebude jednoduchá, ale je jedinou možnou cestou, jak zachovat funkční a spolehlivou akutní zdravotní péči ve všech krajských nemocnicích," konstatoval náměstek hejtmana.

"Členové představenstev nemocnic včetně Libora Vylíčila ji budou spoluvytvářet. Mají a budou mít moji podporu a pevně věřím, že je v jejich nejednoduchém, ale vysoce zodpovědném úsilí podpoří i většina krajské samosprávy," dodal Línek.