ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Zlínského kraje

Výpravčí volal policii kvůli nemocně vyhlížejícímu muži, ten mezitím zmizel

  • 1
Výpravčí ve Žďárci u Skutče na Chrudimsku zavolal záchranku a policii kvůli cestujícímu, který měl podle jeho názoru příznaky nákazy koronavirem. Muž ale na sanitku nepočkal a na nádraží přestoupil do jiného vlaku, nakonec ho policisté vypátrali v Chrasti.

Cestující jel vlakem Sp 1452, jenž vyrážel z Hlinska v 6.57 ráno, v 7.13 potom vlak mimořádně ukončil svou jízdu ve Žďárci u Skutče.

Zde výpravčí zavolal policii a právě záchrannou službu. Pasažér podle něj jevil známky onemocnění koronavirem.

Záchranná služba k případu přijela, ale cestující ještě před vyšetřením odešel. „Bohužel nám nepřísluší nikoho omezovat, takže jsme jej museli nechat jít,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý.

Ani přivolaní policisté už muže na místě nezastihli. „Ještě před naším příjezdem soupravu opustil a vydal se směrem na Hlinsko. Snažili jsme se jej dohledat pomocí kamerového systému, ale to se nepodařilo. Znovu na tohoto muže upozornil výpravčí, který ho zahlédl ve vlaku do Chrasti,“ sdělila policejní mluvčí Markéta Janovská.

Policie tedy vyrazila na místo, vlak na ni v Chrasti i s cestujícím počkal. „Zjistili jsme jeho totožnost a kontaktovali lékařku z hygienické stanice. Ta se s mužem spojila a zajistila jeho převoz do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ dodala Janovská.

Muž podle ní uvedl, že trpí epilepsií, žádný postih mu nejspíš nehrozí.