Obytný přívěs odvezly holické technické služby za asistence městské policie na sběrný dvůr. | foto: Městská policie

Řidiči spadl z podvalníku převážený karavan, nechal jej na silnici a ujel

  • 19
Překvapivou dávku lhostejnosti prokázal neznámý řidič, kterému sjel na Pardubicku na ulici z podvalníku karavan. Obytný přívěs nechal napospas osudu. Jelikož o něj neprojevil zájem ani po čtrnácti dnech, nechalo město karavan odvézt.

Nehoda se stala 12. května v nočních hodinách ve Smetanově ulici v Holicích a rámus vyrušil obyvatele okolních domů.

„Někdo převážel na podvalníku starý karavan, který mu sjel na silnici. Vzhledem k stáří karavanu se ho už řidiči zřejmě nechtělo nakládat, tak ho tam nechal,“ sdělil ředitel Technických služeb Holice Ondřej Dobrovolský.

Radnice ve středu nechala opuštěný obytný přívěs za asistence Městské policie Pardubice odtáhnout na sběrný dvůr.

„Akce nám zabrala asi dvě hodiny času. Museli jsme povolat velký bagr, který karavan naložil na nákladní auto,“ přiblížil Dobrovolský. Pokud se majitel o karavan ještě přihlásí, dostane jej zpět. Kromě pokuty za neoznačenou překážku provozu na pozemních komunikacích však bude muset zaplatit zhruba tři tisíce korun za odklízecí práce.

„Na sběrném dvoře bude karavan na majitele čekat půl roku. Když se nikdo nepřihlásí, tak ho zlikvidujeme,“ dodal ředitel technických služeb. Poznamenal však, že obytný přívěs je v natolik dezolátním stavu, že pracovníci technických služeb mají pochyby, že se o něj ještě někdo přihlásí.

Kdo je majitelem karavanu, nezjistila ani policie. „Obytný přívěs neměl žádné identifikační údaje, podle kterých bychom mohli vlastníka najít. Je to vrak,“ řekl Jiří Sejkora, mluvčí Městské policie Pardubice, která v Holicích vykonává službu na základě veřejnoprávní smlouvy.