VIDEO: Kadeřnice v Lanškrouně při soutěži česaly ve stylu Mystic gothic

  • 0
Jindy tu hrají basketball nebo cvičí na hrazdě. Dnes patřila lanškrounská tělocvična Střední odborné školy kadeřníkům a kadeřnicím z celé republiky, kteří se zúčastnili 18. ročníku soutěže Kalibr cup v účesové tvorbě na téma Mystic Gothic.

Tělocvična se změnila v jeden velký kosmetický salon. Více než čtyři desítky soutěžících zaujaly svá místa u malých provizorních stolků, kterým dominují velká zrcadla. A brzy se nesla vzduchem vůně laků a tužidel.

Soutěž je určena pro žáky oboru kadeřník, kteří nyní docházejí na denní studium.

„Soutěžící musí vytvořit náročný účes, který nejlépe vystihuje zadané téma. Modelka nastoupí k soutěži s rozpuštěnými vlasy, oblečená v kostýmu a nalíčená dle zadaného tématu,“ řekla vedoucí odborného výcviku pořádající Střední odborné školy a učiliště Vlasta Tomanová.

Při soutěži se zhotovuje jen finální účes. Před samotným kláním mohou být vlasy nabarveny, soutěžící smí využít různé ozdoby a příčesky k dotvoření celkového vzhledu účesu, ty však nesmějí přesáhnout 35 procent plochy hlavy.

Modelka může soutěžící držet různé pomůcky, lak nebo natáčku, ale musí po celou dobu sedět čelem k zrcadlu. Na samotný účes má kadeřnice šedesát minut, z toho posledních pět je na celkovou úpravu modelky a kostýmu.

Kromě kadeřnic soutěžily ve svých disciplínách také kosmetičky o nejlepší líčení a manikúru a v populárním body artu.