ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Povolení na obchvat Pardubic neplatí. Kvůli odvolání podnikatele Holečka

  • 50
Stavební povolení na vybudování severovýchodního obchvatu Pardubic, které vydal krajský úřad loni v listopadu, není pravomocné. Proti rozhodnutí úřadu se odvolal známý pardubický podnikatel Miloš Holeček. Poukazuje, že povolení obsahuje řadu chyb.

Holeček si mimo jiné stěžuje, že v projektu chybějí sjezdy na pozemky, které má ve spoluvlastnictví. Namítá také, že územní rozhodnutí na stavbu pozbylo platnost loni v září, ještě před vydáním stavebního povolení. Podle něj je nyní nejlepším řešením stavební povolení zrušit. 

„Město Pardubice obchvat potřebuje. Nezákonné a neplatné stavební povolení řízení minimálně prodlouží, prodraží, nebo zastaví,“ uvedl Holeček v podaném odvolání. 

Holeček vedl s městem už několik sporů. Asi nejznámější je případ jeho načerno postavené vily, kterou mu zlegalizovali zastupitelé neobvyklým způsobem až dodatečně. 

Na trase plánovaného obchvatu spoluvlastnil několik pozemků, své podíly už ale prodal Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Tato státní organizace však stále nemá ve svém vlastnictví ani zdaleka všechny pozemky. 

„Bohužel je tam skupina čtyř vlastníků, která nás dala k soudu kvůli předloženému návrhu smlouvy. Proto stále probíhají soudní jednání,“ prohlásil nedávno šéf pardubické pobočky ŘSD Bohumil Vebr.

Podle údajů ze stavebního povolení má stavba obchvatu Pardubic probíhat v letech 2021 až 2023.