Opuštěnou fabii s rozsícenými světly dělil od pětatřicítky jen malý příkop.

Opuštěnou fabii s rozsícenými světly dělil od pětatřicítky jen malý příkop. | foto: Policie ČR

Pes našel řidiče opuštěné fabie na nádraží. Ukrýval tašku plnou léků

  • 3
Rozblikaná prázdná fabie stojící mimo vozovku nedaleko od Svitav zaujala večer policisty. Vzhledem k tomu, že nevěděli, zda nebyl někdo z posádky vozu zraněn či není v šoku, přivolali na pomoc psovoda se psem.

Policejní pes Ivoš vedl svého pána bezmála tři kilometry. Stopa ho přivedla až na vlakové nádraží, kde pes upozornil na postávající dvojici.

"Byl to mladý pár, mladík a slečna. Podle Ivoše to mohla být právě hledaná posádka. Čich německého ovčáka opět nezklamal," líčí pátrání mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Vzhledem k tomu, že mladík nechtěl říct policistům své jméno, skončil na služebně. Přitom stále střežil sportovní tašku. Když ji pak musel policistům vydat, našli v ní několik set tablet léků Sudafed, z nichž by se dalo vyrobit několik desítek gramů pervitinu. Řidič se hájil, že tašku s léky našel a léky chtěl prodat.

Třiadvacetiletého mladíka už vyšetřovatel obvinil ze spáchání přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Za to mu u soud hrozí až pětileté vězení.

Spisový materiál i s důkazy je téměř kompletní a v nejbližších dnech bude předán Okresnímu státnímu zástupci ve Svitavách. Na základě rozhodnutí soudce budou zajištěné léky zlikvidovány.