

Předposlední květnový víkend se Litomyšl opět proměnila v kulinářské srdce republiky. Tradiční gastronomické slavnosti na počest Magdaleny Dobromily Rettigové - autorky nejznámější české kuchařky, oživily Smetanovo náměstí vůní poctivých jídel, soutěžemi ve vaření kotlíkového guláše i o nejlepší bábovku. Návštěvníci si mohli vychutnat speciality české kuchyně a degustovat. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Chlebový someliér Stanislav Janíček poutal pozornost nejen netradičním titulem, ale i svou prezentací. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Návštěvníci si mohli přivonět, ochutnat a dozvědět se více o pečivu. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Jedlo se, tančilo i zpívalo. Kulisy města dodávaly celé akci jedinečnou atmosféru. Historie se tu propojila s chutěmi a současností. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Děvčata oblečená do kovbojských kostýmů dodala slavnostem šmrnc a u stánku nabízela voňavý westernový guláš. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
I letos slavnosti ukázaly, že jídlo dokáže spojovat generace. U stánků panovala příjemná a poklidná atmosféra. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Soutěž ve vaření kotlíkového guláše přinesla návštěvníkům zajímavou a velmi voňavou podívanou. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Program zpestřila i kapela Machos Burritos, která se postarala o správnou atmosféru a rozproudila davy. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Letošní ročník potvrdil, že jméno M. D. Rettigové má v Litomyšli stále zvuk a že gastronomie tu není jen o jídle, ale i o zážitku a odkazu. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Gastronomické slavnosti letos opět potvrdily, že Litomyšl umí vařit nejen s chutí, ale i srdcem. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Děti i dospělí ocenili možnost nahlédnout do tradiční a moderní gastronomie. A skutečně se bylo na co dívat. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
U některých stánků se tvořily menší fronty, ale nikdo si nestěžoval. Vůně jídla a následný požitek z něho byly dostatečnou útěchou. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Na gastroslavnostech v Litomyšli se Kateřina Macháčková představila v netradiční roli. S návštěvníky sdílela své kulinářské dovednosti. Její přítomnost přispěla k propojení kulturní a gastronomické podstaty celé akce. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Stará garda je pevnou a váženou součástí Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Památník M. D. Rettigové se i letos stal jedním ze symbolických středobodů slavností. Lidé zde tiše postáli nebo si pořídili fotku. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot
Atmosféra byla slavnostní a důstojná. Na hřbitově, kde je autorka slavné kuchařky pochována, se zpívalo v dobových kostýmech. (26. května 2025)
Autor: Tomáš Pleskot