Jeden z kamionů se převrátil na bok na silnici, druhý skončil v příkopu. (28....

Jeden z kamionů se převrátil na bok na silnici, druhý skončil v příkopu. (28. března 2023) | foto: Policie ČR

Na tahu z Pardubic do Hradce se stalo několik nehod, u Janova se srazily kamiony

  • 4
Počasí v úterý ráno zkomplikovalo dopravu na hlavním tahu z Pardubic do Hradce Králové. Kvůli sněhu a náledí zde policisté řešili už sedm nahlášených událostí, celý úsek z Pardubic až po okružní křižovatku u Opatovic nad Labem nebyl podle informací MF DNES posolený. U Janova kolem oběda došlo k těžké nehodě dvou kamionů.

Od šesti do devíti ráno Policie ČR přijala sedm hlášených událostí v okolí hlavního tahu z Pardubic do Hradce Králové. Jednalo se o dopravní nehody i havárie, kdy řidiči nezvládli kluzkou vozovku.

„Silnice už je v tuto chvíli průjezdná, ale doprava je řízena kyvadlově. Prosíme všechny řidiče, aby dbali pokynů policistů na místě,“ uvedla ráno jejich mluvčí Dita Holečková. Rychlostní silnice byla plně průjezdná okolo oběda.

Na D1 bouralo přes třicet aut, dálnice po několika hodinách opět stála

Postižený byl celý úsek z Pardubic až po velkou okružní křižovatku u Opatovic nad Labem, nejkrizovější pak byl úsek v okolí opatovické elektrárny. Na silnici byl umrzlý sníh, nebyla prohrnutá a podle dostupných informací ani posolená. „Doprava na místě byla opravdu špatná, na krátkém úseku jsem viděl čtyři dopravní nehody,“ uvedl jeden z projíždějících řidičů.

O údržbu vozovky se má starat firma, kterou si najalo Ředitelství silnic a dálnic ČR. Redakce se jej snažila kontaktovat, ale vyjádření zatím nesehnala.

Těžká nehoda kamionů u Janova

Až do večerních hodin bude zavřená také silnice I/35 u Janova, kde se střetly dva kamiony. „Jedno z nákladních aut skončilo na boku a druhé mimo komunikaci v příkopu. První z nich začalo hořet,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

V obou kabinách zůstali zaklínění řidiči, které museli vyprošťovat hasiči. Na místo letěl i vrtulník letecké záchranné služby a dvě pozemní jednotky.

„Jeden z řidičů byl po ošetření bez zranění ponechán na místě nehody, druhého s těžšími zraněními vrtulník transportoval na traumatologické oddělení Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedla mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala.

Policie od 11.30 odklání dopravu od benzinové pumpy na Gajeru přes Svitavy, Poličku nebo Českou Třebovou. Ve Svitavách se tvořily dlouhé kolony.