Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Dívka strhla paniku v Poličce, vymyslela si přepadení v parku

  • 7
Sedmnáctiletá dívka z Poličky vyvolala ve městě paniku, když si vymyslela, že ji v parku přepadli dva maskovaní muži. O přepadení mluvila s rodiči i kamarády, svěřovala se i na sociální síti. Kvůli nesrovnalostem ve výpovědi ale policisté přišli na to, že si dívka vše vymyslela.

Dívka původně přepadení nechtěla oznámit na policii, ale vyprávěla ho na potkání každému. Dva maskovaní muži ji měli přepadnout a okrást o padesát korun. V malém městě na Svitavsku se událost rychle rozšířila.

"Svoji smyšlenou historku popisovala na sociální síti, vyprávěla ve škole, vlastně všem, kdo měl zájem o tento příběh. V Poličce se strhla panika, šířily se nové fámy," uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Kriminalisté vytipovali několik lidí, kteří by o případu mohli něco vědět, nikdo jim však nedokázal pomoci. Nakonec si však všimli rozporů ve výpovědi a nervozity údajně přepadené dívky a uhodili na ni.

"Nedokázala věrohodným způsobem odpovědět na otázky zkušených vyšetřovatelů a přiznala, že k přepadení nedošlo a vše je jen výplod její fantazie," dodala Kaizarová.

Podobný případ, kdy si dívka vymyslela přepadení, aby vzbudila soucit svého bratra, se stal minulý týden v Hradci Králové.