ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ZZSHK

Holčičku opařil čaj z prasklé konvice, pro dítě letěl vrtulník

  • 9
Vroucí čaj z prasklé konvice opařil o víkendu malou holčičku v České Třebové. Dívku přepravil do nemocnice vrtulník. Během dne pak v kraji zasahoval ještě dvakrát.

Pardubická záchranka vyrážela do České Třebové v sobotu ráno. 

„Holčička utrpěla středně těžké popáleniny v horní polovině těla a letecky jsme ji transportovali do fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedl mluvčí záchranky Aleš Malý.

Holčička na sebe varnou konvici nezvrhla, jak se děje ve většině případů. „Konvice s čajem nešťastnou náhodou praskla a dítě opatřila,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Dítě je mimo ohrožení života. „Holčička je stabilizovaná, při vědomí a v tuto chvíli už probíhá standardní lékařská péče. Chodí na převazy,“ řekl lékařský náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl.

Žena ležela hlavou v rybníce

Hradecká nemocnice v sobotu vrtulník z Pardubického kraje přijímala ještě dvakrát. Nejprve kolem třinácté hodiny, když přivážel 78letou ženu, která se topila v rybníce v Černé u Bohdanče.

„Ženu nalezly dvě její kamarádky s hlavou v rybníce, přihlížející ji pomohli vytáhnout na břeh a začali s resuscitací,“ řekla Janovská.

Podruhé pak vrtulník letěl kolem 20. hodiny pro zraněného 32letého cyklistu do Heřmanova Městce.