Muž s hypoglykemickým záchvatem dojel do areálu pardubických silničářů s...

Muž s hypoglykemickým záchvatem dojel do areálu pardubických silničářů s poškozeným kolem. | foto: Městská policie Pardubice

Řidič se z dodávky vypotácel, o hromadu hlíny zastavil v diabetickém šoku

  • 6
Hypoglykemický záchvat stál za neobvyklou nehodou v areálu krajských silničářů v Pardubicích. O hromadu hlíny tam dodávku zastavil řidič, který na první pohled vypadal, že pořádně popíjel. Posléze vyšlo najevo, že je silným diabetikem.

Strážníci se dozvěděli o případu krátce poté, co se do areálu silničářů v místní části Doubravice doplížila dodávka, která se zastavila až o hromadu hlíny.

Když se řidič vypotácel z kabiny auta, choval se podle svědků zvláštně. Vše nasvědčovalo tomu, že před jízdou pil.

„Oznámení skutečně na první pohled budilo zdání, že jde o opilého muže. Když jsme přijeli na místo, zastihli jsme jej v situaci, kdy se pokoušel vyměnit poškozené kolo. Na naše otázky neodpovídal buď vůbec, nebo velmi zmateně. S kolegou jsme ale už v té chvíli ze zkušeností poznali, že muž bude diabetik a za jeho podivným chováním je zřejmě zhoršení zdravotního stavu,“ uvedl strážník Petr Ipser.

Muž s příznaky, které se podobaly opilosti, hlídce na přímý dotaz uvedl, že skutečně trpí silným diabetem.

Strážníci u sebe naštěstí měli cukr, který je pro pacienty s hypoglykemií důležitou první pomocí. Vzápětí přivolali záchrannou službu a do příjezdu sledovali mužův zdravotní stav, který se začal zlepšovat. Viditelně pak pomohla infuze, kterou podali zdravotníci.

„Muž strážníkům popsal, že samotnou nehodu si už nepamatuje. Poslední věcí, na kterou si vzpomněl, byly příznaky přicházejícího diabetického šoku a to, že se pokoušel najít místo k bezpečnému zastavení. Se štěstím pak skončil v hromadě hlíny,“ uvedl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Přivolaný lékař muži další jízdu zakázal. Auto z areálu silničářů po výměně kola odvezl zpět do firmy jiný řidič.