Podle nárazu nemohl jet řidič po nezprovozněné dálnici předepsanou desetikilometrovou rychlostí po staveništi. | foto: HZS Pardubického kraje

Nepřipoutaný řidič jel na neotevřenou dálnici pracovat, narazil do tvárnic

  • 48
Přesně za dva týdny se má otevřít úsek dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů, ovšem už nyní na něm policisté evidují první karambol. V úterý tam boural zaměstnanec dodavatelské firmy, se zraněním jej museli odvézt záchranáři.

Nehoda se stala v úterý kolem 17. hodiny. Muž však nebyl náhodným řidičem, který si po nezprovozněné dálnici zkracoval cestu. Jednalo se o zaměstnance firmy, která na dálnici pracuje.

Řidič narazil do tvárnic a přivodil si středně těžké zranění horní poloviny těla. Záchranáři ho převezli do pardubické nemocnice.

„Tato zranění si přivodil tím, že nebyl připoutaný,“ řekl mluvčí záchranky Aleš Malý.

„Zaměstnanci by měli po staveništi jezdit vozidly desetikilometrovou rychlostí. Zde je podle střetu podezření, že řidič rychlost několikanásobně překročil,“ řekla policejní mluvčí Eva Maturová.

Škoda je vyčíslena na 150 tisíc korun. Test na přítomnost alkoholu u řidiče byl negativní.

Vzhledem k tomu, že se nejedná o veřejnosti otevřený úsek silnice, ale stavbu, neevidují policisté tento karambol jako dopravní nehodu, nýbrž jako škodní událost.