Snímek z místa nehody na návrší Medkovy kopce u Hlinska.

Snímek z místa nehody na návrší Medkovy kopce u Hlinska. | foto: Policie ČR

Opilý řidič se ujel od nehody, policie ho zastavila po 20 kilometrech

  • 6
Až tři roky vězení hrozí opilému řidiči, který ujel od střetu tří aut na Chrudimsku. Při nehodě se nikdo vážně nezranil, policisté ho dopadli o dvě desítky kilometrů dále.

Nehoda se stala na silnici první třídy číslo 34 nedaleko Hlinska na území osady Medkovy Kopce, jež je součástí obce Raná.

„Řidič osobního vozu Opel Zafira se plně nevěnoval řízení a v pravotočivé zatáčce narazil do před ním jedoucího vozu Ford Focus. Toto vozidlo navíc následně díky střetu narazilo do před ním odbočujícího osobního vozidla Seat Toledo,“ uvedl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění. Muž však na místě nehody nezastavil a odjel směrem na Svitavy.

„Kolegové se za dotyčným ihned rozjeli a zhruba po 20 kilometrech ho zastavili u obce Oldříš. Při dechové zkoušce nadýchal nezodpovědný řidič téměř 3 promile alkoholu (2,75 a 2,83). Celkové škody byly následně vyčísleny na 70 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Vrchní inspektor z chrudimského dopravního inspektorátu sdělil v pondělí třiačtyřicetiletému muži podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Za uvedené jednání mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodal Jiří Tesař.